© Baykuş Haber

Üsküdarda motosikletiyle polisi taşıyan genç: “Bence polis memuru terfi almayı hak ediyor”

ÖMER UĞUR

Üsküdar'da yaşanan olay, muhtar olduğunu iddia eden bir araç sürücüsü ile bir motosiklet sürücüsü arasında yolda başlayan tartışma ile başladı. Henüz nedeni bilinmeyen bu tartışma sonucunda araç sürücüsü, motosiklet sürücüsüne silah göstererek tehdit etti. Olayı gören bir polis memuru, hemen yoldan geçen bir başka motosiklet sürücüsü olan Ömer Uğur'u durdurarak, zanlının aracını takip etmesini istedi.

Polis memuru, Ömer Uğur'un motosikletini kullanarak kaçan aracı başarıyla yakaladı. Bu kovalama anlarını paylaşan Uğur, polis memurunun görevini başarıyla yerine getirdiğini ve terfi etmeyi hak ettiğini ifade etti. "O polis gibi görevine sadık olan insan belki yoktur. Başkaları olsa belki gitmesini isterdi ama o gerçekten çevirip takip ettirdi ve görevini yaptırdı. Bence polis memuru terfi almayı hak ediyor" dedi.

Ömer Uğur, olayın yaşandığı anları anlatırken, "O gün polis çevirme yapıyordu, bir araç ile motosikletli arasında tartışma olmuş. Araçtaki muhtar, motosikletli sürücüye silah göstermiş. Tehdit etmiş ve hızla uzaklaşmış. Motosiklet sürücüsü şikayetçi oldu fakat polis memuru yetişemedi. Ben polis memurunu tebrik ediyorum. Orada beni durdurdu, öndeki aracı takip etmemi istedi. Hemen arkama atladı, ben dengemi kaybettim ama takip ettik. 3 dakikalık takip sonucunda önünü kesmeyi başardık" şeklinde konuştu.

Uğur, olayın devamında şunları ekledi: "Muhtar, polis müdahale etti ancak güçlük çıkardı. Kendi kimliği ve ruhsatlı silahı olduğunu söyledi ve silahını vermek istemedi. Ben oldukça heyecanlandım ama polis memuru 'Bas gidiyoruz' dediğinde devam ettik. Olayın sonuna kadar kalamadım ancak polis memuru yardım istedi. Ben işime geri dönmek üzere işime gitmek üzere ayrıldım."

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER