© Baykuş Haber

Ustalar liseden mezun oldu, çocuklarıyla üniversite sınavına girecek

İLK KEZ LİSE DİPLOMASI ALMAYA HAK KAZANAN DURMUŞ ALİ ÇEVİK KIZIYLA BİRLİKTE ÜNİVERSİTE SINAVINA GİRECEK.

Meslek lisesi diploması almanın kapısının açılması, esnafların mesleki eğitim merkezlerine ilgisini artırdı. Mersin'in Erdemli ilçesindeki mesleki eğitim merkezinde bu yıl 199 öğrenci, Ahilik yemini ederek mezuniyetlerini kutladı. Lise diploması almaya hak kazanan bazı esnaflar, çocuklarıyla birlikte üniversite sınavlarına girecekler. Bu sayede hem topluma örnek olmak hem de çocuklarına destek olmak istiyorlar.

Mobilyacı İbret Gücüş, 47 yaşında, çıraklık okuluna yazılan ilk öğrencilerden biri olarak başladığı meslek hayatında usta öğreticiye kadar yükseldi. Ancak lise diploması eksikliği nedeniyle üniversiteye gidemedi. Şimdi, diplomasını aldıktan sonra en az 2 yıllık bir üniversiteye gitmeyi hedefliyor.

Aynı şekilde, Durmuş Ali Çevik, lise diplomasını alarak üniversite sınavına girecek ve kızıyla birlikte hazırlanıyor. Onun için eğitim hayatına destek olmak ve bir uhdeyi yerine getirmek önemli.

Erdemli Milli Eğitim Müdürü Yusuf Açıkyörük, mesleki eğitimle ilgili yapılan çalışmaların esnafların ara eleman ihtiyacını çözmeye katkı sağladığını ifade etti. Bu program, başarılı öğrencilere plaket takdimi ve kep töreniyle sona erdi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER