© Baykuş Haber

Uyuşturucu satıcılarına şafak operasyonu

DÜZCE CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI KOORDİNESİNDE SABAHA KARŞI SOKAK SATICILARI VE KULLANICILARINA YÖNELİK 8 AYRI ADRESE YAPILAN EŞ ZAMANLI UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE OPERASYONUNDA BİR MİKTAR UYUŞTURUCU MADDE, 4 RUHSATSIZ TABANCA VE ÇOK SAYIDA SİLAH MALZEMELERİ ELE GEÇİRİLDİ.

Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinasyonunda gerçekleştirilen operasyon, sabaha karşı sokak satıcıları ve kullanıcılarına yönelik 8 ayrı adreste gerçekleştirildi. Operasyonda uyuşturucu madde ticaretini önlemeye yönelik soruşturma kapsamında harekete geçildi ve çok sayıda ele geçirme yapıldı.

Yapılan operasyonlarda 334 sentetik ecza, 7 parça halinde 190 gram sentetik kannabinoid (bonzai), 2 parça halinde 10 gram metamfetamin, 13 gram esrar bulundu. Ayrıca operasyonlarda hassas terazi, 4 ruhsatsız tabanca, av tüfeği, 24 adet 7.65 mm çapında fişek, 5 adet 6.35 mm çapında fişek, 16 adet pompalı tüfek kartuşu ve tabanca yapımında kullanılan muhtelif malzemeler ele geçirildi.

Operasyon sonucunda yakalanan şüpheli şahıslar hakkında TCK 188, 191 ve 6136 SKM suçlarından adli işlem başlatıldı. Ayrıca, yapılan GBT sorgularında basit yaralama ve TCK 191 suçlarından aranma kaydı bulunan bir şahıs da yakalanarak gözaltına alındı.

Cumhuriyet Başsavcılığı koordinasyonunda gerçekleştirilen bu operasyonların, kentte uyuşturucu maddeyle mücadele çalışmalarının süreceğini gösterdiği belirtildi. Bu tür operasyonların uyuşturucu madde ticaretini engellemek ve kamu güvenliğini sağlamak için önemli bir rol oynadığı vurgulandı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER