© Baykuş Haber

Uzmanı açıkladı, en çok kârı çekme altın sağlıyor

UZMANLAR ALTIN YATIRIMCILARINA DAHA FAZLA KAZANMALARI İÇİN 24 AYAR SAF ÇEKME ALTINI ÖNERİYOR.

Uzmanlar, altın yatırımcılarına daha fazla kazanç elde etmeleri için 24 ayar saf çekme altın kullanmalarını tavsiye ediyorlar.

Altın fiyatları, yatırımcılar tarafından sürekli olarak takip ediliyor. Kuyumcular ise vatandaşlara, 24 ayar saf altın olan çekme altını tercih etmelerini öneriyorlar.

Sivas'ta bir kuyumcu olan Tayyib Urfan, 24 ayar saf çekme altın hakkında bilgi vererek, "Kesme altın, 24 ayar saf altındır ve paketsiz hali silindirde çekilir. Paketli olanları da bulunur ve bunların kayıpları daha azdır" dedi.

Çekme altının diğer altın çeşitlerine göre daha avantajlı olduğunu vurgulayan Urfan, "Çekme altın, paketli olanlara göre daha avantajlıdır. Bunun farkındalığı maalesef yeterince yok. Bu nedenle vatandaşlarımız bilinçlendirilmeli. Çekme altın, bilezik atölyelerinde daha fazla kullanıldığı için pek bilinmiyor. Ancak vatandaşlarımızın gerçek karı ve kazancı, çekme altında olacaktır" şeklinde konuştu.

Çekme altının bozdurulurken makas aralığının daha düşük olduğunu belirten Urfan, "Bozdururken 10-15 TL'lik bir makası oluyor. Bu, en iyi yatırım altınlarından biridir. 24 ayar saf altın, Türkiye'de ve dünya genelinde kabul gören bir altın türüdür ve diledikleri her yerde bozdurabilirler. Bu altının gerçekten altın olduğunu inkar edenlere kulak asmamak gerekir. Çünkü bu, 24 ayar saf altındır ve diğer altınlara göre daha kazançlı bir altındır" dedi.

Vatandaşların talep ettiği miktarda çekme altın temin edebildiklerini ifade eden Urfan, "Çekme altın, silindirden geçer ve istedikleri gramajı alabilirler. 1 gramdan başlayarak istedikleri miktarı kesip verebiliyoruz. 1 gramdan 1 kilograma kadar olan miktarları silindirle çekilmiş olarak temin edebilirler. Paketli altınla arasında 10 ila 15 TL'lik bir fark bulunuyor. Makas aralığı daha düşük olduğu için kazanç daha yüksektir. Bu, vatandaşları tatmin edecek rakamlardır. Yatırım yapmak isteyen vatandaşlarımız, 24 ayar saf çekme altın kullanabilirler" şeklinde konuştu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER