© Baykuş Haber

Uzmanı anne ve babaları tatilde öğrenme kayıplarına karşı uyardı

PSİKOLOG DOĞANCAN DURSUN

Psikolog Doğancan Dursun, 16 Haziran'da başlayıp 11 Eylül'de sona erecek uzun yaz tatilinin çocuklar için öğrenme kayıplarına yol açabileceğine dikkat çekerek, ailelere çocuklarıyla birlikte eğlenceli ve öğretici etkinlikler içeren bir takvim hazırlamalarını önerdi.

Klinik Psikolog Dursun, uzun yaz tatilinin çocuklar için tamamen çalışma olmaksızın bir ara verme dönemi olduğunu belirtirken, bu aranın nasıl kullanılacağının önemli olduğuna vurgu yaptı. Ayrıca, bu tatil sürecinde çocukların ekran bağımlılığına dikkat edilmesi gerektiğini söyledi. Ekran sürelerinin kontrol altında tutulması ve düzenli uyku alışkanlıklarının korunmasının önemine işaret etti.

Çocukların bu dönemi kayıpsız atlatmaları için Dursun, ailelerin çocuklarıyla birlikte takvim hazırlamalarını önerdi. Bu takvimde, kısa periyodlar halinde akademik çalışmaların, kitap okumanın, matematik çalışmalarının ve eğlenceli dış etkinliklerin yer alması gerektiğini söyledi. Ekran sürelerinin belirlenmesi ve bu sürenin bölünerek kullanılması gerektiğini vurguladı.

Dursun, bu takvimi çocuklarla birlikte hazırlamanın, çocukların sınırlara uymalarını kolaylaştıracağını ve bu süreci daha keyifli hale getireceğini belirtti. Ebeveynlerin sınırları çizmekte güçlük çekiyorlarsa uzmanlardan yardım alabileceklerini de ekledi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER