Uzmanlar Kurban Bayramı için beslenme önerilerinde bulundu
SağlıkKARTAL KOŞUYOLU YÜKSEK İHTİSAS EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ KARDİYOLOJİ UZMANI DOÇ. DR. GÜLTEKİN GÜNHAN DEMİR, SAĞLIKLI BİR BAYRAM GEÇİREBİLMEK İÇİN TÜKETİCİLERE UYARILARDA BULUNDU
Kartal Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Gültekin Günhan Demir, sağlıklı bir bayram geçirebilmek için tüketicilere bazı uyarılarda bulundu. Demir, kalp sağlığına dikkat etmek isteyenler için özellikle kırmızı etin aşırı tüketiminden kaçınılması gerektiğini vurgulayarak beyaz etin tercih edilmesini önerdi.
Kurbanda tatlı ve şeker tüketiminin arttığını belirten Demir, bunun yanı sıra kırmızı etin de tüketiminde artış olduğunu söyledi. Ancak, kolesterol ve kalp damar problemleri olan bireylerin sadece kırmızı et tüketmek zorunda olmadığını ifade etti.
Demir, bayram sabahlarında kahvaltının atlanmaması gerektiğini ve kahvaltının kan şekerinin düzenli seyretmesine yardımcı olduğunu belirtti. Ayrıca, etin kesilme ve pişirme yöntemine dikkat edilmesi gerektiğini, özellikle ağır yağ kullanımının kan basıncını etkileyebileceğini ve tuz tüketiminin de dikkatle kontrol edilmesi gerektiğini söyledi.
Sağlıklı beslenme için kırmızı et yerine beyaz etin tercih edilmesini öneren Demir, et porsiyonlarının küçültülmesini ve yanında lifli gıdaların tüketilmesini tavsiye etti. Ayrıca, bayram ziyaretlerinde yürüyerek gitmeyi önerdi, özellikle kalp, damar ve hipertansiyon sorunları olan hastalar için bu tavsiyede bulundu.
İlginizi Çekebilir