© Baykuş Haber

Uzmanlar tarım ve haşerat ilaçlamalarında dikkat edilmesi gereken hususlar için uyardı

TARIM VE BÖCEK İLAÇLAMAYLA İLGİLİ UYARILARDA BULUNAN KİMYAGER ÖMER KARAHASAN, İLAÇLAMA SIRASINDA TULUM, MASKE VE ELDİVEN KULLANILMASI GEREKTİĞİNİ, TARIM İLAÇLARININ DOĞRU KULLANILDIĞINDA İNSANA ZARAR VERMEYECEĞİNİ HATIRLATARAK İLAÇLAMA YAPACAK KİŞİLERİN İSE UZMAN OLMASI GEREKTİĞİNİ SÖYLEDİ.

Kimyager Ömer Karahasan, tarım ve böcek ilaçlamasıyla ilgili önemli uyarılarda bulundu. Karahasan, ilaçlama sırasında tulum, maske ve eldiven gibi koruyucu ekipmanların kullanılması gerektiğini vurgulayarak, doğru kullanıldığında tarım ilaçlarının insana zarar vermeyeceğini belirtti. Ancak ilaçlama işlemini gerçekleştirecek kişilerin uzman olması gerektiğine dikkat çekti.

Ankara'nın Keçiören ilçesinde yaşanan zehirlenme olayını hatırlatan Karahasan, bilinçsiz ilaçlama yapmanın hayati tehlike taşıdığını söyledi. Tarım ilaçlarının doğru şekilde kullanılması gerektiğini vurgulayarak, rüzgarsız havalarda ilaçlama yapılması gerektiğini ve temas halindeki bölgelerin hemen yıkanması gerektiğini ifade etti.

Ayrıca, ilaçlama işlemini gerçekleştirecek kişilerin sertifikalı uzmanlar olması gerektiğini vurgulayan Karahasan, ilaçlama yapan firmaların Mesul Müdürü ve ilaçlamayı yapan personelin biyosidal ürün uygulayıcı belgesine sahip olması gerektiğini söyledi. İlaçlama için kullanılan ürünlerin Halk Sağlığına uygun olması gerektiğini belirterek, vatandaşları ilaçlama yapan firmalardan bu belgeleri talep etmeleri konusunda uyardı. İlaçlamanın nasıl yapılması gerektiği konusunda da dikkatli olunması gerektiğine değindi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER