© Baykuş Haber

Uzmanlardan yaz mevsiminin gelmesiyle bakliyatları sofralarınızdan uzaklaştırmayın önerisi

Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte bakliyat tüketiminde yaşanan azalmaya dikkat çeken uzmanlar, sağlıklı beslenme alışkanlıklarını yıl boyunca sürdürmenin önemine vurgu yapıyor. Yazın yükselen sıcaklıklar ve hızlı yaşam temposu, beslenme düzeninde değişikliklere yol açıyor. Bu dönemde uzun süre pişirilmesi gereken bakliyatların yerini daha hızlı tüketilen atıştırmalıklar alıyor. Ancak beslenme uzmanları, sağlığı ve formu korumak isteyenlere yaz aylarında da dikkatli ve dengeli beslenmeyi öneriyor.

Beslenme konusunda önerilerde bulunan Gıda Mühendisi Ece Duru, "Hayatın hızlı temposu, insanları hızlı tüketim alışkanlıklarına itiyor. Ancak sağlıklı bir yaşam sürdürmek için bakliyatlar gibi uzun süre pişmesi gereken gıdalardan vazgeçmek yerine pratik çözümlere yönelebilirsiniz. Duru Pratik ürünleri, bu ihtiyacı karşılayan sağlıklı ve modern alternatifler sunuyor. Örneğin, haşlanmış nohutları fırınlayarak lezzetli falafel yapabilir ve salatalarınızı zenginleştirebilirsiniz. Haşlanmış baklagiller, öğünlerinizi hızlıca hazırlamanıza yardımcı olurken yüksek lif ve protein içeriği ile tok kalmanıza katkı sağlar" dedi.

Duru ayrıca, bakliyatların salatalar, çorbalar ve pilavlar gibi farklı yemeklerde kullanılabileceğini ve sağlıklı bir beslenme alışkanlığını desteklediğini söyledi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER