© Baykuş Haber

Uzmanlarından sinek ısırığı uyarısı

DÜNYA GENELİNDE HER YIL 1 MİLYONA YAKIN İNSANIN SİVRİSİNEĞİN BULAŞTIRDIĞI HASTALIKLARDAN HAYATINI KAYBETTİĞİNİ BELİRTEN UZMANLAR BU KONUDA UYARILARDA BULUNDU. SİNEK ISIRIĞININ ARDINDAN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLERİ BELİRTEN UZMANLAR AYRICA YAZ GECELERİNİN KABUSU HALİNE GELEN SİNEKLERDEN KURTULMANIN FORMÜLÜNÜ DE AÇIKLADI.

Sivrisineklerin bulaştırdığı hastalıklar nedeniyle yılda yaklaşık 1 milyon insanın hayatını kaybettiğini belirten uzmanlar, sinek ısırığı sonrası alınması gereken önlemleri ve sineklerden korunma yöntemlerini açıkladı. Sivrisineklerin yaz aylarında özellikle gece uykularını bozduğunu ifade eden uzmanlar, bu konuda bilinmesi gerekenleri paylaştı. Sinek popülasyonunun iklim değişikliği nedeniyle arttığını vurgulayan uzmanlar, sivrisineklerden korunmak için kimyasal içermeyen, doğal ve bitkisel bileşenlere sahip sinek kovucu bantların etkili bir çözüm sunduğunu belirtti.

Sineklerin taşıdığı hastalıkların ciddi sonuçlara yol açabileceğine dikkat çeken uzmanlar, sivrisinek ısırıklarının kaşınamaması gerektiğini ve bu bölgeye buz uygulanması önerisinde bulundu. Ayrıca, sinek kovucu ürünler seçerken kimyasal içerikli ürünlerden kaçınılması gerektiğini ve doğal içerikli ürünlerin tercih edilmesinin önemli olduğunu ifade etti.

Selçuk Ecza Deposu Stratejik İş Geliştirme Müdürü ve Mamsel İlaç Genel Müdür Yardımcısı Yelda Bilgin Gürler ise kimyasal içerikli sinek kovucu ürünlerin içerdikleri DEET ve metil gibi maddeler nedeniyle tehlikeli olabileceğini ve özellikle çocuklarda kullanımının sakıncalı olabileceğini vurguladı. Doğal ve bitkisel içeriğe sahip sinek kovucu ürünlerin tercih edilmesinin daha güvenli bir seçenek olduğunu belirtti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER