© Baykuş Haber

Uzunköprüde çocuklara bayram harçlığı geleneği

BAYRAM HARÇLIĞI DAĞITAN MUSTAFA ŞİMŞEK

Uzunköprü ilçesinin Karapınar Köyü Muhtarı Mustafa Şimşek, yaklaşık 12 yıldır devam eden bir geleneği sürdürerek her bayram çocuklara harçlık verme geleneğini yaşatıyor. Bu Kurban Bayramı'nda da çocukları mutlu etmek isteyen Muhtar Şimşek, bu geleneği 12. kez gerçekleştirdi.

Karapınar Köyü okulu bahçesinde düzenlenen program, köy halkı ve yaklaşık 150 çocuğun katılımıyla gerçekleşti. Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Yeşilçam'ın ünlü oyuncusu Ekrem Bora'ya benzeyen Muhtar Şimşek, "Ekrem Amca" olarak tanınıyor ve bu geleneği sürdürerek çocukların sevgisini kazanıyor. Şimşek, zarf içindeki bayram harçlıklarını alan yaklaşık 150 çocuğun mutluluğunu gözlerinden okunur şekilde paylaştı.

Programın yapıldığı törende konuşan Karapınar Köyü Muhtarı Önder Kuruşar, Kurban Bayramı'nın dini hassasiyetlerle yaşandığını ve paylaşma ile yardımlaşmanın zirve yaptığı bir dönem olduğunu belirtti. Şimşek'in bayram harçlığı dağıtarak gelenek ve görenekleri yaşattığını vurgulayan Kuruşar, bu geleneği 12 yıldır sürdürdüğünü ve çocuklara bayram harçlığı vererek bu güzel geleneği yaşatmaya devam edeceğini ifade etti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER