© Baykuş Haber

Uzunmehmet törenle anıldı

21 HAZİRAN ZONGULDAK’IN KURTULUŞU VE UZUNMEHMET'İ ANMA GÜNÜ NEDENİYLE UZUNMEHMET ANITI’NDA TÖREN DÜZENLENDİ.

21 Haziran, Zonguldak'ın Kurtuluşu ve Uzunmehmet'i Anma Günü'nü anmak için düzenlenen törende duygusal anlar yaşandı. Törene, Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, Zonguldak Belediye Başkan vekili Yusuf Deniz, İl Jandarma Komutanı Cezmi Yalınkılıç, İl Emniyet Müdürü Fahri Aktaş, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Genel Müdür Vekili Muharrem Kiraz ve TTK yöneticileri, GMİS Genel Sekreteri Yener Arslanbuğa, GMİS Şube başkanları ve yöneticileri, meslek odası ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katıldı.

Törende, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlandı. Ardından TTK, GMİS, MMO ve Amelebirliği çelenkleri Uzunmehmet Anıtı'na konuldu.

TTK Genel Müdür Vekili Muharrem Kiraz, Uzunmehmet'in 1829 yılında Ereğli'de taşkömürünü bulmasının Türkiye ve bölgenin talihini değiştirdiğini belirterek, taşkömürünün ülkemiz için ne kadar önemli olduğunu vurguladı.

GMİS Genel Sekreteri Yener Arslanbuğa, TTK'da çalışan madencilerin zorlu şartlar altında fedakarca çalıştığını ve ülkeye büyük katkılar sağladığını ifade etti. Ayrıca, TTK'ya yeni işçi alımının umut verici olduğunu ve TTK'nın norm kadro ile tam kapasiteyle çalışana kadar desteklenmesi gerektiğini belirtti.

TMMOB Maden Mühendisleri Odası Şube Yönetim Kurulu Üyesi Hanefi Oruç ise taşkömürünün ülke ekonomisi için ne kadar önemli olduğunu vurgulayarak, TTK'nın işçi açığını kapatmak için dönem dönem yeni işçi alımının yetersiz kaldığını dile getirdi.

Tören, lise öğrencisi Nehir Çatma'nın okuduğu şiirle sona erdi. Bu özel günde, taşkömürü üretiminin önemi ve madencilerin fedakarlıkları bir kez daha vurgulandı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER