© Baykuş Haber

Vali Aksoy: “Gelecek nesiller için çevre denetimi ve eğitimlerimiz aralıksız sürüyor

AYDIN (İHA) – TEKNOLOJİK GELİŞMELER, HIZLI SANAYİLEŞME VE NÜFUS YOĞUNLUĞUNUN ÇEVRE SORUNLARINI ORTAYA ÇIKARDIĞINI İFADE EDEN AYDIN VALİSİ HÜSEYİN AKSOY; “GELECEK NESİLLERE DAHA YAŞANILIR BİR DÜNYA BIRAKMAK İÇİN ÇEVRESEL DENETİM VE EĞİTİM ÇALIŞMALARIMIZI ARALIKSIZ SÜRDÜRÜYORUZ” DEDİ.

Aydın Valisi Hüseyin Aksoy, 5 Haziran Dünya Çevre Günü ve Türkiye Çevre Haftası vesilesiyle bir mesaj yayınladı. Vali Aksoy mesajında, teknolojik ilerlemelerin, hızlı sanayileşmenin ve artan nüfus yoğunluğunun çevre sorunlarını tetiklediğini vurgulayarak, çevre denetimi ve eğitim çalışmalarının sürdürüldüğünü belirtti.

Vali Aksoy, günümüzde çevre sorunlarının sağlıklı, yaşanabilir bir dünya için uluslararası bir hassasiyetle ele alındığını ifade etti. Teknolojik ilerlemeler, hızlı sanayileşme, plansız yapılaşma, nüfus yoğunluğu ve kaynakların bilinçsizce tüketilmesi gibi etkenlerin doğal yaşamı tehdit ettiğini ve çevre sorunlarının artmasına neden olduğunu dile getirdi. Aynı zamanda küresel ısınma, kuraklık, susuzluk, çölleşme, biyolojik çeşitliliğin azalması ve bazı canlı türlerinin yok olması gibi ciddi çevre felaketleriyle karşı karşıya olunduğuna dikkat çekti.

Vali Aksoy, çevre sorunlarının çözümü ve gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmanın uluslararası işbirliği gerektirdiğini vurguladı. Bu nedenle 5 Haziran'ın, çevre koruma, çevre kalitesinin iyileştirilmesi ve aktif katılımın teşvik edilmesi amacıyla ulusal ve küresel bilgilendirme günü olarak kabul edildiğini ifade etti.

Dünya Çevre Günü'nün her yıl çeşitli etkinliklerle kutlandığını ve bu tarih aralığının Türkiye Çevre Haftası olarak kabul edildiğini hatırlatan Vali Aksoy, çevre bilincinin toplumda her geçen gün arttığını ve sivil toplum kuruluşları, medya ve kamu kurumlarının çevre konusundaki çalışmalarını olumlu bulduğunu söyledi.

Vali Aksoy, çevre bilincinin artarak devam edeceğine inandığını belirterek, yeşil ve yaşanabilir bir ülke bırakma amacıyla çalışmaların hızla sürdüğünü ve tüm halkı işbirliği yapmaya davet etti. Mesajını bu duygu ve düşüncelerle sonlandırdı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER