© Baykuş Haber

Vali Çakır: Yavrularımızın okumaktan başka bir şansı yok

MUŞ'TA 2023-2024 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 'İLKÖĞRETİM HAFTASI' DÜZENLENEN TÖRENLE KUTLANDI.

Muş Valisi Avni Çakır, il genelinde düzenlenen İlköğretim Haftası töreninde öğrencilerle bir araya gelerek eğitim konusunda önemli açıklamalarda bulundu. Vali Çakır, Muş'un fiziki anlamda eksiksiz olduğunu belirterek, çocukların eğitim hayatının başarılı olabilmesi için ailelerin, okul idaresinin ve okul aile birliğinin iş birliği yapması gerektiğini vurguladı.

Bölgenin iş imkânlarına da değinen Vali Çakır, özellikle çocukların iyi bir eğitim alması gerektiğini ve bu sayede gelecekte bölgeye katkı sağlayacaklarına dikkat çekti. Çocukların iyi bir eğitim alması, onların geleceğin liderleri olmalarını sağlayacak bir sermaye olduğunu ifade etti.

Vali Çakır, eğitim konusunda öğrencilerin velileri, okul idaresi, okul aile birliği temsilcileri ve öğretmenlerle iş birliği yaparak çocukların iyi bir eğitim almasını sağlamaları gerektiğini belirtti. Ayrıca, spor, sanat, ders ve kütüphane gibi alanlarda öğrencilerin desteklenmesinin önemine vurgu yaptı.

Muş Milli Eğitim Müdürü Enver Kıvanç da törende il genelindeki eğitim durumu hakkında bilgi verdi. Öğrencilere ücretsiz ders kitapları dağıtıldığını ve okul inşaatlarının devam ettiğini aktardı. Kıvanç, öğrenci başına düşen sınıf sayısının azaltılacağını ve eğitim kalitesinin artırılacağını söyledi.

Törene katılan diğer yetkililer de eğitimin önemine vurgu yaparak, öğrencilere başarılı bir eğitim dönemi dilediler. İlköğretim Haftası töreni, öğrencilerin gösterileriyle son buldu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER