© Baykuş Haber

Vali Çelik: Eğitimin en büyük duygusu sevgidir

HAKKARİ VALİSİ VE BELEDİYE BAŞKAN VEKİLİ ALİ ÇELİK, EĞİTİMİN EN BÜYÜK DUYGUSUNUN SEVGİ OLDUĞUNU BELİRTEREK, “BU SÜREÇTE, EN BÜYÜK FEDAKARLIĞI GÖSTERECEK OLANLAR, TARTIŞILMAZ EĞİTİMİN NEFERLERİ ÖĞRETMENLERİMİZDİR” DEDİ.

Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ali Çelik, eğitimin en önemli değerlerinden birinin sevgi olduğunu vurgulayarak, eğitimde öncü rol oynayacak olan öğretmenlere teşekkür etti. Hakkari'de 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı'nın başlaması nedeniyle düzenlenen etkinlikler kapsamında İl Milli Eğitim Müdürü Nurettin Yılmaz tarafından Atatürk heykeline çelenk sunuldu. Daha sonra gerçekleştirilen programda, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Vali Ali Çelik, Dağgöl Mahallesi Şehit Selahattin İlk ve Ortaokulu bahçesindeki programda yaptığı konuşmada eğitimin zorlu bir süreç olduğunu ancak tüm paydaşların işbirliğiyle üstesinden gelinebileceğini belirtti. Eğitimin en önemli unsurlarından birinin sevgi olduğunu vurgulayan Vali Çelik, öğretmenlerin bu süreçte büyük fedakarlık göstereceğini ifade etti.

Vali Çelik, "Devletimizin tüm imkanlarını eğitim için seferber edeceğiz. İlimizde valiliğimiz, belediye, kurum-kuruluşlar, sivil toplum kuruluşları ve tüm halkımızın eğitime katkılarıyla büyük bir ilerleme kaydedeceğimize inanıyorum. Eğitimin en büyük duygusu sevgidir. Bu süreçte en büyük fedakarlığı gösterecek olanlar, tartışmasız eğitimin kahramanları olan öğretmenlerimizdir. Çocuklarımızın yarınlarına güzel başarı hikayeleri yazabilmek için ellerinden geleni yapacaklarına inancımız tam. İlköğretim Haftası'nı canı gönülden kutluyorum. Velilere destekleri için teşekkür ederken, sevgili öğrencilere de başarılar diliyorum. Rabbim, yollarını ve bahtlarını açık etsin. Ülkemizin bugünlere gelmesinde büyük fedakarlık gösteren başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehit öğretmenlerimize rahmet diliyorum" şeklinde konuştu.

İl Milli Eğitim Müdürü Nurettin Yılmaz ise Hakkari'de 413 eğitim kurumu, 73 bin öğrenci ve 4 bin 900 öğretmenle birlikte yeni eğitim öğretim yılına başladıklarını söyledi. Programda şiirler okundu ve gösteriler yapıldı. Vali Ali Çelik, öğrenci ve öğretmenlerle hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra program sona erdi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER