© Baykuş Haber

Vali Çiçek ve Başkan Büyükkılıçtan Soğanlıda İnceleme

KAYSERİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI DR. MEMDUH BÜYÜKKILIÇ, KAYSERİ VALİSİ GÖKMEN ÇİÇEK İLE BİRLİKTE TURİZMİN ÖNEMLİ MERKEZLERİNDEN SOĞANLI VADİSİ’NDE AZİZ GEORGE KİLİSESİ’NDE YAPILAN ÇALIŞMALARI YERİNDE İNCELEDİ.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek ile birlikte turizmin önemli merkezlerinden olan Soğanlı Vadisi'nde Aziz George Kilisesi'nde yapılan çalışmaları yerinde inceledi.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve Kayseri Valiliği'nin turizmi canlandırmak amacıyla gerçekleştirdiği çalışmalar kapsamında Soğanlı Vadisi'ni ziyaret eden Vali Çiçek ve Başkan Büyükkılıç, Aziz George Kilisesi'nde yapılan çalışmaları yakından inceledi. Soğanlı Vadisi'nin Kapadokya'nın merkezi bölgelerinden biri olduğunu vurgulayan Vali Çiçek, bölgeye gelen turistler hakkında bilgi verdi ve Aziz George'un Hristiyanlık tarihindeki önemini açıkladı.

Başkan Büyükkılıç, Soğanlı Vadisi'nin tarım, turizm ve tarihin bir araya geldiği bir bölge olduğunu belirterek, bölgeye yapılan yatırım ve hizmetlerin devam edeceğini ifade etti.

Vali Çiçek ve Başkan Büyükkılıç, ayrıca konservasyon ve restorasyon çalışmaları devam eden Aziz George Kilisesi'ni inceleyerek, çalışmalar hakkında bilgi aldı. Soğanlı Vadisi'nde yapılan gezide gençlerle bir araya gelerek türkü söyleyen Vali Çiçek ve Başkan Büyükkılıç, bölgedeki kadınlarla da sohbet etti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER