© Baykuş Haber

Vali Ergün yılda 1900 ton karbondioksit salınımını önleyecek GESi inceledi

VALİ DR. TURAN ERGÜN, İL ÖZEL İDARESİ TARAFINDAN AYDEM YENİLENEBİLİR ENERJİ FİRMASININ KATKILARIYLA PROJELENDİRİLEN GES ÜRETİM TESİSİ İNŞAAT ALANINDA İNCELEMELERDE BULUNDU.

Vali Dr. Turan Ergün, İl Özel İdaresi tarafından Aydem Yenilenebilir Enerji firmasının katkılarıyla geliştirilen GES üretim tesisi inşaat sahasında inceleme ziyareti gerçekleştirdi. Mayıs ayında Banaz ilçesine bağlı Kızılcaören köyünde başlatılan güneş enerji santrali (GES) projesinin detayları hakkında bilgi aldı.

Bu işbirliği kapsamında, Uşak Valiliği, Aydem Yenilenebilir Enerji ile bir protokol imzalayarak Uşak İl Özel İdaresi adına Kızılcaören Köyü'nde yaklaşık 28 bin metrekarelik bir alanda 1,84 MWe kurulu güce sahip bir GES tesisi kurulmasını kararlaştırdı. Bu tesis, yaklaşık 3,700 panelden oluşacak ve yılda 3,000 MWh enerji üretmeyi hedefliyor.

GES tesisi tamamlandığında, Uşak İl Özel İdaresi ve bağlı birimlerin enerji ihtiyacının büyük bir kısmı yenilenebilir enerji kaynaklarından karşılanacak. Ayrıca, temiz enerji üretimi sayesinde yılda yaklaşık bin 900 ton CO2 emisyonu azaltılması planlanıyor.

Vali Dr. Turan Ergün, projenin ilerleyişini ve çevresel etkilerini inceleyerek, bu önemli adımın Uşak iline ve çevresine nasıl katkı sağlayacağını değerlendirdi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER