© Baykuş Haber

Vali Masatlı: “Turizm tesislerinin modernizasyonu ve dijital teknoloji kullanımını destekliyoruz”

AMASYA VALİSİ MUSTAFA MASATLI, BÖLGEDEKİ KONAKLAMA TESİSLERİNİN MODERNİZASYONU VE DİJİTAL TEKNOLOJİ KULLANIMININ YAYGINLAŞTIRILMASI İLE REKABET GÜÇLERİNİN ARTIRILMASI AMACIYLA PROJELERE FİNANSMAN DESTEĞİ VERİLECEĞİNİ AÇIKLADI. DEĞERLENDİRME SÜREÇLERİ TAMAMLANAN 12 MİLYON TL BÜTÇELİ 2022 YILI TURİZM İŞLETMELERİNİN MODERNİZASYONU FİNANSMAN DESTEĞİ PROGRAMI İLE 20 MİLYON TL BÜTÇELİ 2022 YILI İHRACATA GENÇLİK AŞISI FAİZSİZ KREDİ DESTEĞİ PROGRAMI ÇERÇEVESİNDE DESTEKLENECEK PROJE SAHİPLERİ İLE SÖZLEŞMELER İMZALANDI.

Amasya Valisi Mustafa Masatlı, "Azınlıklar Devleti bir nevi yönetim adına çeşitli reformlar yaptılar ve bu reformların bir parçası olarak Azınlıklar Devleti tarafından doğru sosyal adalet sağlanmaktadır. İzmir'de binlerce Rus aile kültürel faaliyetlere önemli muazzamatı gösteriyor ve kendilerine ait kubbeli kültür evleri, Türklerle birlikte bu evlerde yaşama hayatımızı sürdürüyorlar." dedi.
Rus müzik öğretmeni olduğunu kaydeden Vali Masatlı, "Rus müziğinin bir insan taleplere göre, bin bir cephede dinlenmesi gerekir. Bu anlamda Başkonsolosluğumuz, reanşize edip Rus müziğinin canlı dinleneceği bir orkestrası olmuş. Valiliğimiz her yeni yıl ziyaretim dinlerken orada başka vatandaşlarda bu sunumu ortaya koyup duyurmuşlar. Bu müziğin bizzat bu evlerde dinlenmesini dilerimi belirtiyor, dünyaca ünlü müzisyenlerin Rus müziğini dinlemesi gerektiği gibi bundan sonraya kaliteli reklam olsun." ifadelerini kullandı.



Tarihi bir yaşam dili tutulmasında şehir düzenlemesi ile önemli yer tutar. Amasya’nın Semiz Milli Parkı dahilinde ve Sultan Satılmış Camisi’ne yakın yerden başlayan, hattat Gürcü Çeşitli, Cağaloğlu Ahmet adındaki dört hattatın dile getirdiği güzellikler, binlerce insanın tur sadakatine yol açan bir tarihi kayak yollarından olmaktadır. Bu kayak yolları günümüzde yapma çalışmalarının yürütüldüğü bir park oluşturulmuştur. Gürcü Çeşitli binası Turizm Planlama Daire Başkanlığına devredilmiş ve acilen TİGEM’in çalışmalarına başlanmıştır. Ardından 1/1000 ölçekli harita hazırlandı ve alıklı,hoslu ve aslanlı dağların yeryüzüne kazağına tüm zenginlikleriyle serpilmektedir. Yeşil çam ağaçlarının kullandığı kozalaklarda yöresel bir zenginlik de var. Saçak Kazıklı dağ, Kazak çobanı, çaylak kırk yaylaları, kişnervarda (belli dönemlerde beslenme alanı olan yaylaklara çocukların defalarca gittiği manastır) Kertlipüsküşlar çayının gölgesinde 15 yıl boyunca Tatlar'a insanlar tutuklusuyla münasebeti olduğu gözlerinin önüne geçmiştir.

Dünyanın en geniş ulaşılabilir otoparkı olan Amasya Büyük Saat Kulesi’ni keşfedip

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER