© Baykuş Haber

Vali Öksüz: “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın”

2023-2024 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI TÜM ÜLKE GENELİNDE OLDUĞU GİBİ BURDUR’DA DA BAŞLADI. 43 BİN 632 ÖĞRENCİNİN DERS BAŞI YAPTIĞI BURDUR’DA VALİ TÜRKER ÖKSÜZ ÇATAĞIL KÖYÜNDE ÖĞRENCİLERİN HEYECANINA ORTAK OLDU.

Burdur'da, 2023-2024 Eğitim-Öğretim yılı coşkuyla başladı. Toplamda 43 bin 632 öğrencinin ders başı yaptığı ilde, Burdur Valisi Türker Öksüz, Çatağıl Köyü'ndeki Çatağıl İlkokulu'nda düzenlenen "İlköğretim Haftası Kutlama Programı"na katıldı. Programa Vali Öksüz'ün yanı sıra Burdur İl Milli Eğitim Müdürü Muhammed Özdemirci, Jandarma Albay Mustafa Güder, Çatağıl İlkokulu Müdürü, öğretmenler, öğrenciler ve veliler de katıldı.

Program, Atatürk'ün anısına yapılan 1 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Daha sonra Çatağıl İlkokulu 4. sınıf öğrencilerinin renkli halk oyunu gösterisi izlendi.

Burdur İl Milli Eğitim Müdürü Muhammed Özdemirci, yaptığı konuşmada yeni eğitim-öğretim yılının başlangıcını coşkuyla karşıladıklarını belirterek, öğrencilere başarılar diledi. Özdemirci ayrıca velilere de çocuklarının eğitim sürecini yakından takip etmeleri ve destek vermeleri çağrısında bulundu.

Vali Türker Öksüz, yaptığı konuşmada, yeni eğitim-öğretim yılının başta öğrenciler olmak üzere herkese hayırlı olmasını diledi. Öksüz, devletin eğitime verdiği önemi vurgulayarak, Burdur'un eğitim potansiyelini artırmak için çaba göstereceklerini ifade etti. Şeyh Edebali'nin "İnsanı yaşat ki devlet yaşasın" sözünü hatırlatan Vali Öksüz, çocukların sağlıklı bir eğitim ortamında yetişmesinin önemini vurguladı.

Programın sonunda Vali Öksüz, öğrencilere Jandarma Komutanlığı tarafından hazırlanan kitaplar ve hediyeler dağıttı. Daha sonra öğretmenlerle sohbet eden Vali Öksüz, okul bahçesinde bulunan çilek ve sebze serasını gezerek bilgi aldı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER