© Baykuş Haber

Vali Pehlivan Yenişehir Belediyesi BETEMde incelemelerde bulundu

MERSİN VALİSİ ALİ HAMZA PEHLİVAN, YENİŞEHİR BELEDİYESİNİN HAYATA GEÇİRDİĞİ ERKEN ÇOCUKLUK GELİŞİMİ PROJESİ ÇERÇEVESİNDE 2021 YILINDA HİZMETE AÇILAN ÖMER FARUK İLBİLGEN BECERİ TEMELLİ EĞİTİM MERKEZİ'NDE (BETEM) İNCELEMELERDE BULUNDU.

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Yenişehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Erken Çocukluk Gelişimi Projesi kapsamında 2021 yılında açılan Ömer Faruk İlbilgen Beceri Temelli Eğitim Merkezi'nde (BETEM) incelemelerde bulundu.

Yeni eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte Mersin'deki öğrenciler ve öğretmenler derslere başladı. Vali Ali Hamza Pehlivan, Barbaros İlkokulu'ndaki programın ardından Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit ile birlikte Fuat Morel Mahallesi'ndeki Yenişehir Belediyesi Ömer Faruk İlbilgen Beceri Temelli Eğitim Merkezi'nde incelemelerde bulundu ve çocuklarla bir araya geldi. Vali Pehlivan'a, Yenişehir Kaymakamı Nevzat Şengök, İl Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Oğuz Bavbek, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ercan Atasoy, İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Necmeddin Dinç de eşlik etti.

Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, BETEM'de sunulan eğitimin niteliği hakkında bilgi vererek, ikinci BETEM'in Menteş Mahallesi'nde açıldığını belirtti. Özyiğit, "Çocuklar bizim için çok değerli. Tüm çabamızla, onları en iyi şekilde eğitip geleceğe hazırlamak için çalışıyoruz. Erken çocukluk gelişimi alanında başlattığımız projelerle kısa sürede büyük mesafe kat ettik. Örnek projemiz kapsamında beceri temelli eğitimler sunan iki merkez açtık, her biri 108 öğrenci kapasitesine sahip ve özel eğitim programları uyguluyoruz" şeklinde konuştu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER