© Baykuş Haber

Vali Sonel, “Mevsimlik tarım işçisi kardeşlerimizin kalacak yerlerinin düzgün olması için tüm tedbirleri alıyoruz”

ORDU VALİSİ TUNCAY SONEL, FATSA İLÇESİNDE BULUNAN MEVSİMLİK TARIM İŞÇİLERİ GEÇİCİ KONAKLAMA ALANI’NDA (METİP) İNCELEMELERDE BULUNDU.

Ordu Valisi Tuncay Sonel, Fatsa ilçesinde bulunan Mevsimlik Tarım İşçileri Geçici Konaklama Alanı (METİP) konusunda yaptığı incelemelerle ilgili açıklamalarda bulundu. Vali Sonel, Fatsa Kaymakamı Avni Kula ve Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar ile birlikte Doğu ve Güneydoğu Anadolu illerinden gelen mevsimlik tarım işçilerinin konakladığı METİP alanında incelemelerde bulundu. Tesisleri gezen Vali Sonel, konaklama yerlerinin düzgün olması için gerekli tedbirlerin alındığını belirtti.

Vali Sonel, yaptığı açıklamada, her yıl Ağustos ayının ilk haftasında fındık hasadı için Ordu'ya gelen Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinden yaklaşık 25 bin mevsimlik tarım işçisi olduğunu ifade etti. Ordu'nun Türkiye'de fındık üretiminde birinci sırada olduğunu ve bu nedenle fındık hasadının büyük önem taşıdığını söyledi.

Vali Sonel, mevsimlik tarım işçilerinin konaklama alanlarının daha yaşanabilir hale getirilmesi için çalışmaların devam ettiğini vurgulayarak, METİP alanlarının düzenlenmesi için kaymakamlar, belediye başkanları ve çalışma arkadaşlarıyla işbirliği içinde olduklarını belirtti.

Ayrıca, mevsimlik tarım işçilerinin çocukları için eğitim imkanlarının sağlandığını ve çocukların okullara devam edebilmesi için gerekli tedbirlerin alındığını da ifade eden Vali Sonel, Altınordu ve Ünye'deki METİP alanlarında çocukların hoşça vakit geçirebileceği ve öğrenimlerini sürdürebileceği mekanlar oluşturulduğunu sözlerine ekledi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER