© Baykuş Haber

Valiliğin yasağını hiçe sayan LGBT topluluğuna polis müdahale etti: 10u kadın 18 gözaltı

ESKİŞEHİR VALİLİĞİ TARAFINDAN YASAKLANMASINA RAĞMEN ‘ONUR HAFTASI’ ADI ALTINDA BASIN AÇIKLAMASI YAPMAK İSTEYEN GRUBA POLİS MÜDAHALE ETTİ. OLAYDA 10’U KADIN 18 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI.

Eskişehir Valiliği'nin yasakladığı 'Onur Haftası' adı altında basın açıklaması yapmak isteyen LGBT topluluğuna polis müdahale etti. Vişnelik Mahallesi Çolpan Sokak'ta gerçekleşen olayda, LGBT topluluğu, 14 Haziran tarihinde Eskişehir Valiliği tarafından alınan karara karşı gelerek bir araya geldi.

Eskişehir Valiliği'nin açıklamasında, "İlimiz genelinde LGBTİ dernekleri, benzeri oluşumlar ve gruplar ile bu grupların yapmış olduğu eylemleri desteklemek amacıyla ilimizde kamuya açık alanlarda yapılması düşünülen her türlü etkinlik Eskişehir Valiliği’nin 14.06.2023 tarih ve 232 sayılı kararı ile 15.06.2023 tarihi saat 00.01 ile 14.07.2023 tarihi saat 24.00’a kadar 30 gün süreyle yasaklanmıştır" denilmişti.

Ancak bu yasağa karşı gelerek bir araya gelen LGBT topluluğu, polis ekiplerinin uyarılarına karşı direnince müdahale edildi ve 10'u kadın, toplam 18 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan kişiler, polis ekipleri tarafından ifadeleri alınmak üzere karakola götürüldü. Yaşanan olay, LGBT hakları ve ifade özgürlüğü tartışmalarını yeniden gündeme taşıdı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER