© Baykuş Haber

Valilik önünde toplanıp, köylerinde maden aranmasını tepki gösterdiler

Fatih YILMAZ/TOKAT, (DHA)- TOKAT merkeze bağlı Günçalı köylüleri özel bir maden firmasının köydeki maden arama çalışmalarını Tokat Valiliği önünde toplanarak yaptıkları basın açıklamasıyla protesto etti. Günçalı Köyü Dernek Başkanı Ali Başak, ”Kutsal topraklarımızı talan edecekler, yok edecekler. Bizler buna kesinlikle izin vermeyeceğiz” dedi. 

Tokat'ın Günçalı köylüleri, özel bir maden firmasının köylerinde başlattığı maden arama çalışmalarını Tokat Valiliği önünde toplanarak protesto etti. Günçalı Köyü Dernek Başkanı Ali Başak, "Kutsal topraklarımızı talan edecekler, yok edecekler. Bizler buna kesinlikle izin vermeyeceğiz" dedi.
Yaklaşık 350 kişi, Tokat Valiliği önünde bir araya gelerek, burada basın açıklaması düzenleyerek durumu protesto etti. CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz, siyasi parti temsilcileri, köy muhtarları ve vatandaşlar da bu protestoya katıldı. Vatandaşlar, "Su ve Vicdan Nöbetindeyiz", "Toprağın Üstü Altın'dan da Değerli" yazılı pankartlar açtılar. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşan CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz, bu maden çalışmalarının bölgenin yer altı ve yer üstü sularını kirletebileceğini ifade etti. Günçalı Köyü Dernek Başkanı Ali Başak ise doğal kaynaklarını korumak için mücadele ettiklerini ve topraklarının çok değerli olduğunu vurguladı. Grup, basın açıklamasının ardından dağıldı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER