© Baykuş Haber

Van Büyükşehir Belediyesinden arazi yolu çalışması

VAN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, KIRSALDA BAŞLATTIĞI TARIMSAL ARAZİ YOLU VE MAHALLE YOLLARINDAKİ ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR.

Van Büyükşehir Belediyesi, kırsal bölgelerde yürüttüğü tarımsal arazi yolu ve mahalle yolu çalışmalarını sezon başından bu yana sürdürmektedir. Belediye, 13 ilçedeki kırsal mahalle ve arazi yollarının bakım ve iyileştirilmesine odaklanmış durumdadır. Özellikle çiftçilerin tarım alanlarına kolayca ulaşmalarını sağlamak amacıyla titiz bir çalışma yapan ekipler, aynı zamanda kırsal mahalle yollarını daha konforlu ve güvenli hale getirmek için çaba sarf etmektedir.

Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı bünyesinde yürütülen çalışmalar kapsamında, Gürpınar ilçesinde Akdoğu, Ongün ve Örmeli mahallelerinde arazi yolu inşa edilmekte, Hoşap, Yedisalkım Alnıak, Çatakdibi, Tutmaç ve Tepegören mahallelerinde ise yol onarımı gerçekleştirilmektedir. Ayrıca Özalp ilçesinde Aşağı Akçagöller, Kalecik, Hacı Kışlak mahallelerine, Saray ilçesinde İslamköy mezrasına, Gevaş ilçesinde Sahil yolu dolgu çalışmaları yapılmakta, Derebey, Selimiye, Dilimli mahallelerinde ve diğer ilçelerde de benzer çalışmalar sürdürülmektedir.

Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı ekipleri ayrıca, Sahil Yolu, Edremit Elmalık Yolu, Edremit TOKİ Yolu gibi kentin merkezi ilçelerindeki yolların bakımını yapmaya devam etmektedir. Van Büyükşehir Belediyesi, kırsal ve şehir içi yol altyapısının sürdürülebilirliği için yoğun bir şekilde çalışmalarını sürdürmektedir.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER