© Baykuş Haber

Van Büyükşehir Belediyesinden ücretsiz yaz spor okulları

VAN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ HER YIL OLDUĞU GİBİ BU YIL DA BİNLERCE ÇOCUĞA GÜVENLİ BİR ORTAMDA SPOR YAPMA VE YAZ TATİLİNİ DEĞERLENDİRMEK İSTEYEN ÖĞRENCİLERE YÖNELİK ÜCRETSİZ YAZ SPOR OKULU DÜZENLEYECEK.

Van Büyükşehir Belediyesi, yaz tatilini sporla değerlendirmek isteyen çocuklar ve gençler için ücretsiz yaz spor okulu düzenleyecek. Belediyenin yaptığı açıklamada, 8-16 yaş arasındaki öğrencilere uzman eğitmenler eşliğinde spor yapma fırsatı sunulduğu belirtildi.

Geçtiğimiz yıl düzenlenen yaz spor okullarıyla bin 200 öğrenciye ulaşan Van Büyükşehir Belediyesi, bu yıl da "Siz de Başarabilirsiniz" sloganıyla futbol, basketbol, voleybol, hentbol, atletizm, dağcılık, judo ve tekvando gibi 8 farklı branşta eğitim verecek. Yaz spor okullarına katılmak isteyen tüm kız ve erkek sporcuların başvuru yapabileceği belirtilirken, başvuruların 2-9 Temmuz tarihleri arasında Van Büyükşehir Belediyesi hizmet binasındaki halkla ilişkiler biriminden yapılacağı ifade edildi.

Yaz spor okulları süresince sporculara ücretsiz ulaşım ve spor malzemesi sağlanacağı bilgisi paylaşılırken, yetenek taramaları sonucunda seçilen sporculara Van Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü'nden lisans çıkartılacağı ve spor hayatlarına devam edileceği vurgulandı. Başkan Vekili Dr. Ozan Balcı'nın spor altyapısına verdiği önemin altı çizilirken, katılmak isteyen öğrencilere telefon numaraları aracılığıyla bilgi verileceği belirtildi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER