© Baykuş Haber

Van Gölündeki av yasağında 55 ton inci kefali ele geçirildi

DÜNYANIN EN BÜYÜK SODALI GÖLÜ OLAN VAN GÖLÜ'NDE YAŞAYABİLEN ENDEMİK TÜR OLAN İNCİ KEFALİ BALIĞI İÇİN UYGULANAN AV YASAĞI SÜRECİNDE ŞU ANA KADAR KAÇAK AVLANMIŞ 15 TONU CANLI OLMAK ÜZERE, TOPLAM 55 TON BALIĞA EL KONULDU.

Dünyanın en büyük sodalı gölü olan Van Gölü'nde yaşayan ve endemik bir tür olan inci kefali balığı için uygulanan av yasağı sırasında şu ana kadar kaçak avcılıkla toplam 55 ton balık ele geçirildi. İnci kefali, bölgenin önemli bir değeri ve nadir bir tür olarak bilinirken, bu türün korunması için yoğun çaba harcanmaktadır. Van Gölü Havzası'nda yaklaşık 20.000 kişiye iş sağlayan inci kefallerini koruma çalışmaları Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülmektedir.

15 Nisan-15 Temmuz tarihleri arasında uygulanan av yasağı devam ederken, kaçak avcılarla mücadele kapsamında şimdiye kadar 15 ton canlı ve toplamda 55 ton inci kefali ele geçirildi. Yakalanan canlı balıklar yeniden suya bırakılırken, ölen balıklar ise imha edildi. Bu süreçte 170 kişiye toplamda 1 milyon 200 bin lira idari para cezası uygulandı. Ayrıca, kaçak avlananlar tarafından kullanılan iki tekne ve 8 bin metre uzatma ağına da el kondu.

Tarım ve Orman İl Müdürü İbrahim Görentaş, av yasağının hala devam ettiğini ve yetkililerin kuralların uygulanması için yoğun bir şekilde çalıştığını belirtti. Ayrıca, inci kefallerinin yaşadığı su kaynaklarının kuraklık nedeniyle düşen debisiyle ilgili sorunları çözmek için diğer ilgili kurumlarla işbirliği içinde çalıştıklarını vurguladı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER