© Baykuş Haber

Van Gölünün saklı koyları ziyaretçilerini mest ediyor

VAN’IN GEVAŞ İLÇESİNDEKİ KOYLAR, EL DEĞMEMİŞ DOĞASI, MASMAVİ DENİZİ, KUMSALI VE YEŞİLİYLE ZİYARETÇİLERİNİ ADETA MEST EDİYOR.

Gevaş ilçesinin göz kamaştıran doğal güzellikleri, Van Gölü'nün büyüleyici koyları, ve masmavi deniziyle ziyaretçilerini büyülemeye devam ediyor. Dünyanın ve Türkiye'nin en büyük tuzlu ve sodalı gölü olan 3 bin 712 kilometrekarelik Van Gölü, el değmemiş koyları ve sahilleriyle adeta bir doğa harikası.

Van Gölü, yeşilin, mavinin, ve karlı dağların muhteşem buluştuğu bir cennet gibi. Bu güzelliklerle dolu olan Van, turistler için keşfedilmeyi bekliyor. Akdamar Adası, Adır Adası, Çarpanak Adası, ve Muradiye Şelalesi gibi doğal ve tarihi güzelliklerle çevrili Van Gölü'nün kıyısındaki Gevaş ilçesine bağlı İn Mahallesi'nde bulunan Ağın, Altınsaç ve Deveboynu koyları ise görülmeye değer yerlerden sadece birkaçı. Bu bölgelere ulaşmak için karayolu ile zorlu bir yolculuk ve 3 saatlik keyifli bir tekne yolculuğu gerekiyor.

Bu koylar, Ege ve Akdeniz bölgelerinde bulunan güzellikleri aratmayan manzaralar sunuyor. Van ile Bitlis arasındaki bu koylar, hem coğrafi yapısı hem de tarihi dokusuyla hem yerli hem de yabancı turistleri kendine çekmeyi bekliyor. Göl üzerinde yer alan adalar ve yarım adalarda ise tarihi kalıntılar, kiliseler ve kaleler bulunuyor. Her biri özgün güzelliklere sahip olan bu koylar, doğal güzellikleri, berrak suları, kumsalları ve yeşiliyle ziyaretçilerine görsel bir şölen sunuyor. Bu doğa harikası bölgeler, henüz keşfedilmeyi bekliyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER