© Baykuş Haber

Vana sporcu fabrikası yapılıyor

VAN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, KENTTE YAPILAN SPOR YATIRIMLARI BÜNYESİNDE ÖNEMLİ BİR PROJEYE DAHA İMZA ATARAK, SPORCU FABRİKASI PROJESİNİ HAYATA GEÇİRİYOR.

Van Büyükşehir Belediyesi, spor yatırımları kapsamında önemli bir projeye daha imza atarak, sporcu fabrikası projesini başlatıyor. Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı önderliğinde Gençlik ve Spor Bakanlığı, Van Valiliği ve Van Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle gerçekleştirilen sporcu fabrikası inşaatı hızla ilerliyor.

İnşaat, Van'ın İpekyolu ilçesinde Halilağa Mahallesi'nde bulunan Atatürk Şehir Stadyumu yakınlarında yapılıyor. Toplam 5 bin 600 metrekarelik bir alanda inşa edilen tesiste; 5 spor salonu, basketbol sahası, voleybol sahası, boks, halter ve güreş alanları, bay ve bayan giyinme odaları, antrenör odaları, 2 seminer salonu, bay ve bayan mescit gibi olanaklar bulunacak.

Bu tesis, kente büyük katkı sağlayacak ve sporun yaygınlaşmasına katkıda bulunacak. Kaba inşaatının büyük bir bölümü tamamlanan tesisin sezon sonuna kadar hizmete açılması hedefleniyor.

Ayrıca, Van'daki spor yatırımları arasında 16 kapalı spor salonu, 9 yüzme havuzu, 11 açık hava spor kompleksi, voleybol ve basketbol sahaları gibi tesislerin yanı sıra okullara ve amatör spor kulüplerine malzeme desteği sağlandığı da belirtildi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER