© Baykuş Haber

Van’da 4 organizatör tutuklandı, 17 metruk ev yıkıldı

Behçet DALMAZ/VAN, (DHA)- VAN’da, polisin göçmen kaçakçılığına yönelik son bir haftada düzenlediği 3 ayrı operasyonda gözaltına alınan 5 organizatörden 4’ü tutuklandı. Göçmen kaçakçılarının saklanması için kullanılan 11 metruk ev de yıkıldı.

Van'da, son bir hafta içinde gerçekleşen üç farklı operasyonla gözaltına alınan 5 göçmen kaçakçılığı organizatöründen 4'ü tutuklandı. Ayrıca, göçmen kaçakçılarının gizlendiği 11 metruk ev, polis nezaretinde iş makineleriyle yıkıldı.

Van İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ile Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü ekipleri, göçmen kaçakçılığına karşı son bir hafta içinde 3 ayrı operasyon düzenledi. Bu operasyonlarda göçmen kaçakçılığı faaliyetlerine karıştığı tespit edilen 5 organizatör yakalandı ve gözaltına alındı. Emniyet Müdürlüğü'nde gerçekleştirilen işlemlerin ardından mahkemeye sevk edilen bu organizatörlerden 4'ü tutuklanırken, 1 kişi serbest bırakıldı.

Ayrıca, göçmen kaçakçılarının saklandığı 11 metruk ev, polis nezaretinde iş makineleri kullanılarak yıkıldı. Bu adımlar, göçmen kaçakçılığına karşı daha etkili mücadele amacıyla atılan önemli adımlardan biridir.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER