© Baykuş Haber

Vanda AK Partili yöneticiye silahlı saldırı

VAN'IN MERKEZ EDREMİT İLÇESİNDE AK PARTİLİ İLÇE BAŞKAN YARDIMCISI MEHMET NURİ KIPÇAK, EVİNİN ÖNÜNDE MASKELİ BİR KADIN TARAFINDAN SİLAHLI SALDIRIYA UĞRADI.

Van’ın merkez Edremit ilçesinde, AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı Mehmet Nuri Kıpçak, evinin önünde maskeli bir kadının saldırısına maruz kaldı. Saldırı, 10 Haziran günü saat 21.30 sıralarında Eminpaşa Mahallesi’nde gerçekleşti. Kıpçak, evine doğru giderken maskeli bir kadının kendisine yaklaştığını fark etti. Kadın, susturucu takılı silahla saldırıya geçti, ancak silah tutukluk yapınca Kıpçak kurtuldu. Bu sırada ikili arasında bir arbede yaşandı ve Kıpçak, saldırgan tarafından silah dipçiğiyle yaralandı. Olayın hemen ardından polis olay yerine gelerek saldırganı gözaltına aldı. Şu an için olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı ve Urartu Kalkınma Sivil Toplum ve Diyalog Derneği Başkanı Mehmet Nuri Kıpçak, yaşadığı korku dolu anları şöyle anlattı: "Karanlık bir sokakta yürüyordum ve kendime doğru gelen bir kişiyi gördüm. İlk başta saldırı olduğunu anlamadım. Işığın altında maskeli ve kapalı giyimli birinin elinde inşaat eldiveni olduğunu gördüm. Hemen ardından susturuculu bir silahı fark ettim ve üzerine atladım. Silahı almaya çalıştım, ancak başarılı olamadım. Aramızda arbede yaşandı. Saldırgan yaklaşık 7 kez tetiğe bastı, ancak her seferinde silah tutukluk yaptı. Ardından kafama silahla vurdu ve kanamaya başladım. Kaçmaya çalıştı, ama ben izin vermedim."

Saldırganın maskeyi çıkardığında bir kadın olduğunu gördüklerini belirten Kıpçak, bu olayın siyasi tercihlerine yönelik bir saldırı olabileceğini dile getirdi ve devletten olayın aydınlatılması ve saldırganın cezalandırılması için yardım istedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER