© Baykuş Haber

Van’da evlat nöbeti, 60’ncı haftaya girdi

Gülay KUYUCU/VAN,(DHA)-VAN’da dağa kaçırılan çocukları ile eylem yapan aileler, 60’ncı haftada da HDP binası önüne yürüyüp, slogan attı.

Van'da dağa kaçırılan çocukları için eylem yapan aileler, 60. haftada da kararlılıkla devam etti. Aileler, Menekşe Sokak'ta buluşarak Türk bayrakları ve çocuklarının fotoğraflarıyla donattıkları dövizlerle yürüyüşe geçti. Ellerinde "Dağları kurtlara, kuşlara bırakın", "Çocuklarımızı istiyoruz", "Anneler nöbette", "Artık yeter, yakamızdan düşün", "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Çocuklarımız kimsenin piyonu olmayacak" yazılı pankartlar taşıdılar.

HDP binasına doğru ilerleyen aileler, polisin yoğun güvenlik önlemleri altında yürüdü. Binanın önünde "Kahrolsun PKK, iş birlikçi HDP" ve "Şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganları atarak taleplerini dile getirdi. HDP binasından yüksek sesle çalınan müziğe tepki gösteren aileler, duygusal anlar yaşadılar. Eyleme katılan Nazlı Sancar, kızı Şeyma Sancar için gösterdiği çaba sırasında polis tarafından durduruldu.

Eylemin ardından aileler dağıldı. Bu eylemler, ailelerin çocuklarının akıbetini ve geri dönüşünü talep ettiği duygusal ve kararlı bir platform oluşturuyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER