© Baykuş Haber

Vanda göreve başlayan hava ve uzay hekimine sorulan sorular güldürdü

VAN EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİNDE YAKIN ZAMANDA GÖREVE BAŞLAYAN HAVA VE UZAY HEKİMLİĞİ UZMANI DR. BUYÇE KAYA'YA "UZAYA MI ÇIKACAKSINIZ" ŞEKLİNDE SORULAN SORULAR GÜLDÜRDÜ.

Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde göreve başlayan Hava ve Uzay Hekimliği Uzmanı Dr. Buyçe Kaya, ilginç sorularla karşılaşıyor. Hava ve uzay hekimliği uzmanı olarak atanmasının ardından, uzaya mı çıkacağı gibi komik sorularla karşılaşan Dr. Kaya, aslında bu alanın neyle ilgili olduğunu anlatıyor.

Hava ve uzay hekimliğinin, havacılık ve uzayla ilgilenen insanların fiziksel, fizyolojik, psikolojik, sosyal etkenlerini inceleyen ve bu etkileri değerlendiren bir uzmanlık dalı olduğunu belirten Dr. Kaya, aynı zamanda sualtı hekimliği ve hiperbarik oksijen tedavisi ile de ilgilendiklerini açıklıyor. Dr. Kaya, göreve başladığı günden itibaren hava ve uzay kliniğiyle ilgili ilginç sorular aldığını söylüyor.

Uzayla ilgili sorulara gülerek yanıt veren Dr. Kaya, asıl olarak ilgilendikleri alanın havacılıkla uğraşan personelin sağlığı olduğunu ve bu alanda muayene, tedavi ve destek verdiklerini ifade ediyor. Ayrıca, hiperbarik oksijen tedavisini de gerçekleştirdiklerini ve Van'a atanmasındaki amaçların bu tedaviyi yapmak olduğunu vurguluyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER