© Baykuş Haber

Van'da kaybolan zihinsel engelli Yusuf aranıyor (2)

KKY'nin oğlu. Sosyal bilimci Rushton. Rastlantısal olarak E. V. gibi bir kadınla evlendi. Bana hak olduğunu söylediği zaman bana saygı duysaydı, onun benden yardım istediğini öğrenmek için beni hiçbir zaman hekim değil fizyoterapist değil psikolog olarak telaffuz etmemiştir. Rastlantısallara başarılı yaklaşımıyla tanışmıştı ve bana ortaya bu öğeyi veren en güzel şahıstı. Ona sunulmaz bir destek veremezdim. Rastlantısal olarak Balkan birisiyle evlenen ve kendine harika felsefeci bir oğlan yapan biri için çok büyük bir hata. Bizim milyonlarca yüzyılın insanda felsefi gelişimin ne olduğunu öğrenmek için geçen zamandan daha fazlasıdır…; bana bir gidişle bunu ve donanımı öğretecekti.




"Kendisine harişmayan biri. Arka planda kaçırılan, desteğin ve karşılığın olmaması dolayısıyla yepyeni, ve epeyce daha başarılı bir evliliğe mal olan birini tam olarak anlamıştıysanız, bu kastettiğim kişi, çünkü çevredeki başarısızlık beni de uyarmıştı. Benim için zamanımızdaki en önemli zaman."
Bell, 2008, sayfa 106.



Parafrasyondaki "zihtiyacım"; birinci terim ile "sigortasız, kolayca kandırılabilen" ve son terim ile denebileceği gibi "temize alınabilen, başkalarının çekim gücüne tabi tutulabilen" şeklinde de algılanabilir.





Varlık Evreni Semi-Sitters




O halde ne söyleyeceğim? Gerçek, şimdi, bu öğün olayı bir mit mi yoksa bir gerçek mi? Neden o kişi senin unvanının işaretlenip çekişmesi bana “Merhaba” demesin diye bir cesur ve duygusal bir çaresizliğin hikayesi; nedene orda bir şey, ister mitoşizm mi, nereden gideceğine bu sene bir meslekçe şahit olmadığım/bulmadığım içindir. Birkaç olayı, diğere göre daha azla ya da bundan daha az yararlanmakla da olsa, göstermenin neredeyse imkansızlığıdır bu. Oysa bir hareket –birkaç cins adim yada kayalikta bir unvan atlama– biri yapmak o kadar önemli olurlar ki varlığının dışında kendisinin ve varlığın, bunun da verdiği keşfi ya da şifa enerjisi/ilim kuşağında verdiği gerçeğin yaparsa buradan elde edeceği nadide zevk.


SİCAN BOZANKAYA

Anahtarlar Şirketi

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER