© Baykuş Haber

Vanda ‘Merhamet Ocağı Ailemiz konferansı düzenlendi

VAN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI İLE İL MÜFTÜLÜĞÜNÜN ORGANİZESİNDE AİLE OKULU PROJESİ KAPANIŞI NEDENİYLE ‘MERHAMET OCAĞI AİLEMİZ’ KONFERANSI DÜZENLENDİ.

Van Büyükşehir Belediyesi, Diyanet İşleri Başkanlığı ve İl Müftülüğü işbirliğiyle düzenlenen Aile Okulu projesi kapanışı için 'Merhamet Ocağı Ailemiz' konferansı düzenledi. Konferansa Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı da katıldı. Evliya Çelebi Uygulama Oteli'nde gerçekleşen konferansta konuşmacı olarak Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Burhan İşliyen, ailenin önemini vurgulayarak Peygamber Efendimizin aile hayatından örnekler verdi.

Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı, aile okulunu büyük bir önemle değerlendirerek, ailenin toplumun temeli olduğunu belirtti. Ailelerin toplumun sağlam temelleri olduğunu söyleyen Balcı, bu temelin güçlü olmasının devlet, millet ve gelecek nesiller için büyük bir önem taşıdığını vurguladı. Ailelere sağladıkları destekler hakkında bilgi veren Balcı, camilere kütüphaneler kurduklarını, cami tamirlerini gerçekleştirdiklerini, Kur'an kurslarına destek verdiklerini ve 4-6 yaş Kur'an anaokullarına destek sağladıklarını ifade etti. Ayrıca yaz Kur'an kurslarına da destek vereceklerini söyledi.

Konferans, Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayıp yapılan konuşmaların ardından sona erdi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER