© Baykuş Haber

Van’daki taksiciler kontak kapattı

VAN, (DHA)- VAN’da taksiciler,  Van Büyükşehir Beledisi’nden ruhsat alırken yaşadıkları sıkıntılar, taksimetre ücretleri ve korsan taksiciler nedeniyle mağdur olduklarını belirterek kontak kapatma eylemi yaptı. Taksiciler Kooperatif Başkanı Hasan Sönmez, ”Belediyede ruhsat ve kartlarımızı almaya giderken, ciddi sorunlarla karşı karşıya kalıyoruz. Sigorta, muayene, vergi, araç parçaları, bakım ücretleri, lastik fiyatları her gün zamlanırken, artan yükün altında eziliyoruz. Kapıköy sınır kapısından şehrimize gelen İranlı turistleri taşıyan servisler, yetkileri olmadığı halde şehir içi yolcuları otel, havaalanına kadar taşıyabiliyor. Şehirde korsan taksiler ve ilçeden gelen taksiler adeta cirit atarken, ticari taksicilerle uğraşılıyor. Bunlardan dolayı da eylem kararı aldık. Yetkililerden taleplerimizin sıkıntılarımızın giderilmesini istiyoruz” dedi.

Van'da taksiciler, Van Büyükşehir Beledisi'nden ruhsat alırken yaşadıkları sıkıntılar, taksimetre ücretleri ve korsan taksiciler nedeniyle mağdur olduklarını ifade ederek kontak kapama eylemi düzenledi. Yaklaşık 350 taksici, Van Kalesi yakınındaki nevruz alanında toplandı ve taksilerinin kontaklarını kapattı. Taksiciler Kooperatif Başkanı Hasan Sönmez, burada yaptığı açıklamada, Belediye'den ruhsat ve kart alırken karşılaştıkları sorunları, taksimetre ücretlerini ve korsan taksicilerin etkilerini dile getirdi. Sönmez, bu nedenle eylem kararı aldıklarını ve yetkililerden çözüm talep ettiklerini belirtti.

Sönmez, şunları söyledi: "Belediye'de ruhsat ve kartlarımızı almaya giderken, ciddi sorunlarla karşı karşıya kalıyoruz. Kartlar için tekrar sağlık kurulu raporu isteniyor, ancak bizler sürücü belgesi alırken zaten sağlık raporu alıyoruz. SRC ve psikoteknik belgeleri alırken sınavlara giriyor ve doktor gözetiminden geçiyoruz. Bu nedenle bu belgelerin tekrar istenmesini kabul etmiyoruz. Ayrıca taksimetre ayarı ve mühür için bize alınan yüksek ücretleri de kabul etmiyoruz. Her geçen gün yaşam maliyeti artarken, bize verilen ücretler aynı kalıyor veya çok az artıyor. Belediyenin araç yaş sınırı getirmesiyle birlikte araçların fiyatları hızla yükseldi, bu da araçlarımızı yenileyemememize neden oldu. Araç sigortası, fen muayenesi, taşıt vergisi, araç yedek parçaları, bakım ücretleri, lastik fiyatları her geçen gün artıyor ve bu yük altında eziliyoruz. Bu nedenlerle eylem kararı aldık ve yetkililerden taleplerimizin ve sıkıntılarımızın giderilmesini istiyoruz."

Taksicilerin kontak kapama eylemi Van Kalesi yakınındaki nevruz alanında gerçekleşti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER