© Baykuş Haber

Vanlı boksörlerden büyük başarı

TÜRKİYE BOKS FEDERASYONU 2023 FAALİYET PROGRAMINDA YER ALAN ŞAMPİYONALARA KATILAN VANLI BOKSÖRLER BÜYÜK BAŞARI GÖSTERDİ.

Türkiye Boks Federasyonu'nun 2023 faaliyet programında yer alan şampiyonalara katılan Vanlı boksörler, büyük bir başarı elde etti. 28 Mayıs - 7 Haziran tarihleri arasında Sakarya'da düzenlenen Yıldızlar Türkiye Ferdi Boks Şampiyonası'nda Van'ı temsil eden Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü sporcularından Şehzade Zengin şampiyon olurken, Kardelen Çoban Türkiye ikincisi oldu.

Sakarya'dan Türkiye şampiyonluğu ve Türkiye ikinciliği ile dönen Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Boks Takımı sporcuları, 9-14 Haziran tarihleri arasında Erzurum'da yapılan Türkiye Okullar Arası Gençler Boks Şampiyonası'nda da büyük başarı elde etti. Kardelen Çoban, Elif Uraslı, ve Furkan Avar altın madalyanın sahibi olurken, İrem Azra Kıyat, Şehande Zengin, Melek Aslan ve Ömer Faruk Gümüşkaya bronz madalya ve 1 takım birinciliği kupasını kazandı.

Bu iki haftalık süreçte elde edilen 4 Türkiye şampiyonluğu, 2 Türkiye ikinciliği ve 3 Türkiye üçüncülüğü derecesi ile Vanlı boksörler, Türkiye'yi temsil edecek milli takım kadrosunda yer alma hakkını elde etti. Bu başarıların ardından Milli Boks Antrenörü Ayhan Öz, Türkiye Boks Federasyonu tarafından yılın en başarılı antrenörü olarak altın madalyayla ödüllendirildi.

Van'da milli takıma sporcu kazandıran Ayhan Öz, başarıları değerlendirirken, "Bu duygu ve düşüncelerle bizlerden desteklerini esirgemeyen ve ilimizde boks branşına vermiş olduğu desteklerinden dolayı valimize, il müdürümüze ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum" dedi. Vanlı boksörler, 20 Ağustos'ta Brezilya'da yapılacak olan Liseler Arası Dünya Boks Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil edecekler.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER