© Baykuş Haber

Vanlı çiftçilere sıvat desteği

VAN’DA 68 KIRSAL MAHALLEDE KULLANILMAK ÜZERE 300 HAYVAN İÇME SUYU SIVATI DAĞITILDI.

Van'da, 68 kırsal mahalle için 300 hayvan içme suyu sıvadının dağıtılmasıyla ilgili çalışmalar sürdürülüyor. Van Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi, tarım ve hayvancılığı desteklemek amacıyla çiftçilere yönelik destekleri devam ettiriyor. Bu kapsamda, arazi sulama kanalları ve güneş enerjili sondaj kuyuları gibi projelerle tarımı desteklerken, aynı zamanda hayvanların yaylalarda ve meralarda susuz kalmaması için kırsal mahallelere hayvan içme suyu sıvaları dağıtılıyor.

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı, bu desteklerin çiftçilere yönelik olduğunu ve çiftçilerin yanında olduklarını vurgulayarak, çiftçilere yönelik projeleri ve destekleri anlattı. Balcı, özellikle küçükbaş hayvancılığın Van için önemli bir sektör olduğunu belirtti ve bu alandaki projelerin sayısını artırmayı hedeflediklerini ifade etti.

Ayrıca, meyve fidanı dağıtımları ve sulama göletleri projeleri gibi tarımı geliştirmeyi amaçlayan çalışmalara da devam ettiklerini belirten Vali Balcı, bölge halkının hayali olan Çaldıran Barajı projesinin de önemli bir adım attığını ve su kaynaklarına dayalı üretimi teşvik edeceğini söyledi.

Programa Vali Ozan Balcı'nın yanı sıra Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Fatih Çelikel, Vali Yardımcısı Ahmet Tozlu, VASKİ Genel Müdürü Ülker Cem Kaplan, ilgili daire başkanları ve mahalle muhtarları da katıldı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER