© Baykuş Haber

Vanlı Sinem Aydın Makedonyadan bronz madalyayla döndü

VAN GENÇLİK VE SPOR İL MÜDÜRLÜĞÜ SPORCUSU MİLLİ JUDOCUSU IŞIL SİNEM AYDIN, MAKEDONYA'DA YAPILAN JUDO ÜMİTLER BALKAN ŞAMPİYONASINDA 57 KİLODA ÜÇÜNCÜ OLDU.

Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü sporcusu milli judocu Işıl Sinem Aydın, Makedonya'da düzenlenen Judo Ümitler Balkan Şampiyonası'nda 57 kiloda üçüncülük elde etti.

Van'ın gururu Işıl Sinem Aydın, Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nde judo antrenörü Rakip Aslan'ın önderliğindeki çalışmalarıyla Türkiye Judo Şampiyonası'nda gösterdiği üstün performansla Judo Ümit Milli Takımı'na seçildi. Ardından 9-11 Haziran 2023 tarihlerinde Makedonya'da düzenlenen Ümitler Balkan Judo Şampiyonası'nda da büyük bir başarıya imza attı. 57 kiloda mücadele eden Aydın, bronz madalya kazanarak Balkan üçüncüsü oldu. Aynı şampiyonada 44 kiloda yarışan bir diğer Vanlı sporcu Hatice Erkuş da Balkan beşincisi olarak büyük bir başarı elde etti.

Işıl Sinem Aydın'ın kazandığı üçüncülük derecesi, Van'da büyük bir sevinçle karşılandı. Van Gençlik ve Spor İl Müdürü Arif Özsoy, Aydın ve Erkuş'u tebrik etti ve başarılarından dolayı milli antrenörü de övdü. Özsoy, "Milli judocumuz kariyerinin ilk Balkan derecesini elde etti. Bu başarılar inşallah artarak devam edecek. Balkan üçüncüsü olarak bizi gururlandıran Aydın'ın başarısında emeği geçen herkese teşekkür ediyor, milli judocularımıza başarılarının devamını diliyorum." şeklinde konuştu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER