© Baykuş Haber

VASKİde 5 ay 29 gün çalıştırılacak 213 mevsimlik işçi alınacak

Van Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ) Genel Müdürlüğü iştiraki Van Su ve Kanalizasyon İdaresi Personel Anonim Şirketi, mevsimlik işçi alımı yapacak. 213 mevsimlik işçi, 5 ay 29 gün boyunca görevlendirilmek üzere istihdam edilecektir. Bu alımlar kapsamında 139 genel beden işçisi, 6 engelli genel beden işçisi, 56 silahlı özel güvenlik personeli ve 12 şoför (yük taşıma) alınacaktır. Başvurular 15 Haziran 2023 tarihine kadar internet üzerinden yapılabilecektir. İlanın şeffaf ve liyakate dayalı olduğu vurgulanmakta, başvuruların kura usulüne göre değerlendirileceği belirtilmektedir.

Başvurular 13 Haziran 2023 ile 15 Haziran 2023 tarihleri arasında kariyer.vaski.gov.tr adresi üzerinden alınacaktır. Başvuracak adayların, ilan tarihi itibarıyla son altı ay içinde mevsimlik işçi olarak herhangi bir kurumda çalışmamış olmaları gerekmektedir.

Adaylarda aranan genel şartlar şunlardır:
- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
- 1 Ocak 1983 - 1 Ocak 1998 tarihleri arasında doğmuş olmak,
- En az ilkokul, ilköğretim veya 2. kademe hayat boyu öğrenme mezunu olmak,
- Arşiv araştırması yapılmış olmak,
- Çalıştırılacağı süre boyunca askerlikle ilişiği bulunmamak,
- İlan tarihi itibarıyla, en az 3 aydır başvuru yaptığı ilçede ikamet ediyor olmak,
- Belirli suçlardan (örneğin hırsızlık, dolandırıcılık, uyuşturucu madde ticareti gibi) mahkum olmamak.

Adayların özel pozisyonlara başvuruları için ek şartlar da bulunmaktadır. Örneğin, silahlı özel güvenlik personelleri için lise mezunu olma şartı aranmaktadır ve bu pozisyonlar için SRC-3 veya SRC-4 belgesine sahip olunması gerekmektedir.

Başvuru sonuçlarının belirlenmesi için 23 Haziran 2023 tarihinde Eminpaşa Mahallesi İpekyolu Caddesi'nde bulunan Van Evliya Çelebi MTAL Uygulama Otelinin Konferans Salonunda noter huzurunda bir kura çekimi gerçekleştirilecektir. Bu çekiliş, canlı olarak VASKİ Genel Müdürlüğü'nün resmi web sitesinde yayınlanacaktır.

Bu alımların başvuru süreçleri ve adaylarda aranan şartlar büyük bir titizlikle belirlenmiştir ve şeffaflık ilkesi doğrultusunda gerçekleştirilecektir. İlgilenen tüm adaylara başarılar dileriz.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER