© Baykuş Haber

Vektör mücadelesinde karasinek tuzağı

KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YAZ AYLARINDA İNSAN SAĞLIĞININ KORUNMASI AMACIYLA KARASİNEK TUZAKLARIYLA VEKTÖRLE MÜCADELE EDİYOR.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, yaz aylarında insan sağlığını koruma amacıyla karasinek tuzakları kullanarak vektörleri kontrol altına alıyor. Bu dönemde hayvancılıkla uğraşan vatandaşlara da karasinek tuzağı desteği sunuluyor. Karasinek tuzakları, ahırlardaki karasinek yoğunluğunu azaltarak insan sağlığını korumayı, hayvan sağlığını ve verimini artırmayı amaçlıyor. Ayrıca, karasinek kaynaklı hastalıkların önlenmesine de katkı sağlıyor.

Veteriner Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen vektör mücadelesinde, karasinek tuzağında doğal ürünlerin karışımıyla üretilen organik tozlar tercih ediliyor. Bu feromonlu tuzaklar, çevreye kötü koku yaymadan sinekleri kurutarak etkisiz hale getiriyor. Karasinek mücadelesi sırasında, vatandaşlara tuzak kullanımı konusunda eğitim veriliyor.

Teslim edilen kutu içerisinde karasinek tuzakları, yem tabağı, 8 karasinek çekici yem ve tuzakları asmak için plastik kelepçe bulunuyor. Tuzakların 1,5-2 metre yüksekliğe konumlandırılması, yaz aylarında gölgede, bahar aylarında ise güneş gören yerlerin tercih edilmesi öneriliyor. Sineklerin yaşam biçiminin mevsime göre değiştiği unutulmamalı; bu nedenle tuzaklar, korumak istenen alanlardan 8-10 metre uzaklıkta yerleştirilmelidir. Ayrıca, rüzgarlı ortamlarda sineklerin hava tarafından sürüklenebileceği göz önünde bulundurularak, tuzakların rüzgar almayan bölgelere yerleştirilmesi daha etkili olacaktır.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER