© Baykuş Haber

Venezuelada maden faciası: 12 ölü

Venezuela'nın güneydoğusundaki bir altın madeninde meydana gelen göçük sonucunda 12 kişi hayatını kaybetti. El Callao kasabasındaki altın madeninde yaşanan göçük, bölgede etkili olan şiddetli yağışlar nedeniyle meydana geldi. Bolivar Eyaleti Vatandaş Güvenlik Bakanı Edgar Colina Reyes, kazayla ilgili yaptığı açıklamada, "Maden, yağmurların neden olduğu sular altında kaldı ve bu da madencilerin boğularak ölmesine neden oldu" dedi.

Reyes, kazanın geçtiğimiz çarşamba günü meydana geldiğini, kurtarma ekiplerinin cuma günü 5, dün ise 7 madencinin cesedini madenden çıkardığını açıkladı. Ayrıca, 112 kişinin ise madenden sağ olarak kurtarıldığını belirtti.

Kazanın yaşandığı altın madeninin uzun süre önce mühürlenerek kapatıldığını ifade eden Reyes, yerel basında çıkan haberlerde ülkede düzensiz koşullar nedeniyle mühürlenen birçok madenin, işçilere yüksek ücretler teklif ederek yasa dışı bir şekilde çalışmaya devam ettiklerinin belirtildiğini söyledi.

El Callao kasabasındaki aynı altın madeninde daha önce de 2021 yılında bir göçük yaşanmış ve bu olayda 1 madenci hayatını kaybetmişti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER