© Baykuş Haber

Veri sızıntısı iddialarına ’Dezenformasyon’dan yanıt

İletişim Başkanlığı yayımladığı Dezenformasyon Bülteni'nde "85 milyon vatandaşın e-Devlet verileri çalındı" iddiasının gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

İletişim Başkanlığı tarafından hazırlanan Dezenformasyon Bülteni'ne göre, bazı basın yayın organlarında ve sosyal medya hesaplarında dolaşan "85 milyon vatandaşın e-Devlet verileri çalındı" iddiası gerçeği yansıtmıyor. Bülten, Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Siber Güvenlik Dairesi Başkanı Salih Talay'ın, e-Devlet Kapısı'nda kullanıcılara ilişkin profil bilgileri ve kullanıcı hesapları dışında herhangi bir veri tutulmadığını, bu nedenle çalındığı iddia edilen verilerin teknik olarak e-Devlet Kapısı'ndan çalınmış olmasının mümkün olmadığını açıkladığını belirtiyor.

Ayrıca, Talay'ın geçmişte saldırganlar tarafından değişik kaynaklardan, özellikle oltalama saldırısı tekniğiyle elde edilen verilerin, farklı dönemlerde tekrar dolaşıma sokulduğunu vurguladığı ifade ediliyor. Türksat Bilişim'in e-Devlet Kapısı güvenliğinden sorumlu olduğu ve sistemin güvenlik prensiplerine uygun olarak tasarlandığı, tehditlere karşı 7/24 izlendiği ve test edildiği bilgisi de bültenin içeriğinde yer alıyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER