© Baykuş Haber

VERİMDER Anadolu buluşmalarının 31.si Aydında gerçekleştirildi

YAPILARA ENERJİ VERİMLİLİĞİ DERNEĞİ ‘VERİMDER’ İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ, ENERJİ VERİMLİLİĞİ VE ENERJİ TASARRUFU KONUSUNDA DÜZENLEDİĞİ ANADOLU BULUŞMALARI TOPLANTISININ 31. DURAĞI AYDIN OLDU

Enerji Verimliliği Derneği 'VERİMDER', iklim değişikliği, enerji verimliliği ve enerji tasarrufu konularında düzenlediği Anadolu buluşmaları toplantılarının 31. durağını Aydın'da gerçekleştirdi. Aydın'daki toplantıda, binalarda ısı yalıtımının doğru bilinmeyen yanlışları ve yanlış uygulamaları hakkında bilgilendirme yapıldı.

Toplantıya kamu kurumları, bürokrasi, üniversiteden ilgili birimler, inşaat-enerji sektörleri ve çeşitli odaların temsilcileri katıldı. Enerji verimliliği konusunda bilinçlendirme toplantıları düzenleyerek Türkiye genelinde farkındalık oluşturmayı amaçlayan VERİMDER, bu toplantılarda enerjiyi daha verimli kullanmanın önemini vurguluyor.

VERİMDER İcra Kurulu Başkanı Prof. Dr. Emre Alkin, enerjiyi verimli kullanmanın Türkiye'nin enerji dışa bağımlılığını azaltacağını ve diplomasisini güçlendireceğini belirtti. Aydın Sanayi Odası Başkanı Gökhan Maraş ise iklim değişikliği ve enerji verimliliğinin ekonomik ve sosyal istikrar için önemli olduğunu ifade etti.

Binalarda enerji verimliliği sağlamak için özellikle ısı yalıtımının büyük bir öneme sahip olduğunu vurgulayan VERİMDER Başkanı Çağdaş Korkmaz, Avrupa'nın ısı yalıtımı konusundaki yol haritasının Türkiye için örnek teşkil edebileceğini dile getirdi.

Nippon Paint Betek Yalıtım Marka Müdürü Özmert Baysaling, ısı yalıtımının çevresel etkisi üzerinde durarak Türkiye'de enerji verimliliği için ısı yalıtımının milli bir sorumluluk olduğunu vurguladı.

Nasıl Bir Ekonomi Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Güldağ ise enerji verimliliği konusunun Türkiye için büyük bir fırsat olduğunu ve bu alanda yapılan çalışmaların ülkeyi zenginleştirebileceğini söyledi.

Toplantı, enerji tasarrufu ve verimliliği konularındaki soruların yanıtlanmasıyla sona erdi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER