© Baykuş Haber

Vestel çalışanının ilk solo tırmanışı Ağrı Dağına

TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK SANAYİ KURULUŞLARINDAN BİRİ OLAN VESTEL’DE ÇALIŞAN İBRAHİM GÜRLEKCİ, 5 BİN 137 METRELİK TÜRKİYE’NİN EN YÜKSEK ZİRVESİ AĞRI DAĞI’NA SOLO TIRMANDI.

Türkiye'nin önde gelen sanayi kuruluşlarından biri olan Vestel'de çalışan İbrahim Gürlekci, cesur bir tırmanışa imza atarak Türkiye'nin en yüksek zirvesi olan 5 bin 137 metre yüksekliğindeki Ağrı Dağı'na solo bir şekilde tırmandı.

11 Eylül Pazartesi günü, Gürlekci, Ağrı Dağı'nın zirvesine ulaşma hedefiyle ilçeye bağlı 2 bin 200 metre yükseklikteki Çevirme mezrasından tırmanışına başladı. İlk geceyi 3 bin 200 metrede bulunan kamp alanında geçiren Gürlekci, yoğun kar ve tipiye rağmen 4 bin 150 metre yüksekliğe kadar olan kamp 2'ye ulaştı. Ardından zirveye ulaşma kararlılığıyla çarşamba günü kamp 2'de dinlendi. Perşembe saat 02.00'de zirve tırmanışına başlayan Gürlekci, Türkiye'nin en yüksek zirvesi Ağrı Dağı'na saat 07.30'da ulaşarak solo tırmanışını tamamladı.

Gürlekci, Vestel sponsorluğunda alpinizm ve ekspedisyon branşlarında ulusal ve uluslararası tırmanışlarda Türkiye'yi ve Vestel'i temsil etmeyi hedeflediğini vurgulayarak, iş hayatındaki gibi güçlü bir ekip çalışması ve takım ruhunun dağcılık sporunda önemli olduğunu söyledi. Ayrıca dağcılık sporunun yüksek disiplin gerektiren ve kendine özgü ilkeleri olan bir alan olduğunu belirtti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER