© Baykuş Haber

Vestele ihracat şampiyonluğu ödülü

Vestel, elektrik-elektronik sektöründe 2,3 milyar dolarlık ihracat geliriyle ödüllendirildi ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından düzenlenen 2022 İhracat Şampiyonları Ödül Töreni'nde ihracat şampiyonluğu ödülünü kazandı. Bu prestijli ödül töreni TİM Başkanı Mustafa Gültepe'nin ev sahipliğinde ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleşti. Vestel, elektrik-elektronik sektöründe 2,3 milyar dolarlık ihracat geliriyle bu ödülü 25. kez kazandı.

Dünya genelinde 160'tan fazla ülkeye yapılan ihracat faaliyetleri ve toplam satışların yüzde 75'ini oluşturan ihracat oranıyla Vestel, TİM tarafından genel sıralamada 6. sırada yer aldı. Vestel'e ödüllerini veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Ticaret Bakanı Ömer Bolat, şirketin başarılarına vurgu yaparak Vestel'in Türkiye ekonomisine katkısını takdir etti.

Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Zorlu, ödül töreninde yaptığı açıklamada, yüksek katma değerli ihracata odaklanarak ülke ekonomisine değer katmayı sürdürdüklerini belirtti ve Vestel'in 25 yıldır sektörünün ihracat şampiyonu olmasının gururunu paylaştı.

Vestel CEO'su Turan Erdoğan ise küresel bir teknoloji şirketi olma yolunda önemli adımlar attıklarını ve stratejik pazarlarda büyük anlaşmalar gerçekleştirdiklerini söyledi. Ar-Ge, inovasyon, dijital dönüşüm ve sürdürülebilirlik odaklarından sapmadan yeni başarılar elde etmeyi hedeflediklerini ifade etti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER