© Baykuş Haber

Veteriner hekim olmak isteyen çocuklar meslek hakkında bilgi aldı

"NE OKUSAM NE OLSAM?'' PROJESİ ÇERÇEVESİNDE ÖĞRENCİLER ÇAYIRLI İLÇE TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜNÜ ZİYARET EDEREK VETERİNER HEKİM VE ZİRAAT MÜHENDİSLERİNDEN BİLGİLER ALDI

"Ne Okusam, Ne Olsam?" projesi kapsamında, Çayırlı ilçesindeki ortaokul 8. sınıf öğrencileri, Çayırlı İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü'nü ziyaret ederek veteriner hekimlerden ve ziraat mühendislerinden meslekler hakkında bilgi aldılar. Bu proje, öğrencilere gelecekteki meslek seçimlerini doğru bir şekilde yapabilmeleri için farkındalık oluşturmayı amaçlıyor.

Çayırlı ilçesindeki 8. sınıf öğrencileri, farklı meslek gruplarını yakından tanıma fırsatı buldukları bu projeye büyük ilgi gösterdi. Projenin hedefi, gençleri ilerideki meslek seçimleri konusunda bilinçlendirmek ve yetenekleri ve ilgi alanları doğrultusunda meslek seçimlerine doğru bir şekilde yönlendirmek.

Son olarak, veteriner hekim veya mühendis olmak isteyen öğrenciler, Çayırlı İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü'nü ziyaret ettiler. Bu ziyaret sırasında öğrencilere veteriner hekimlik ve mühendislik meslekleri hakkında bilgi verildi. Ayrıca, öğrenciler veteriner hekim kontrolünde bir buzağının muayenesine de eşlik ettiler. Daha sonra, mühendislik mesleğini seçmeyi düşünen öğrenciler, ilgili mühendislerin rehberliğinde buğday ekili tarlada bitkilerin kontrolünü yaptılar.

Bu önemli ziyarete, proje koordinatörü Abdurrahim Altay, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mutlu Tekbıyık, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı. Proje, öğrencilere meslek seçimleri konusunda daha iyi bilinç kazandırarak geleceklerini şekillendirmelerine yardımcı olmayı hedeflemektedir.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER