© Baykuş Haber

“Veysel Gider, Adı Kalır” sergisi başkentli misafirlerini ağırlıyor

MERHUM HALK OZANI AŞIK VEYSEL’İN VEFATININ 50’NCİ YILI DOLAYISIYLA SANATÇIYI YAD ETMEK İÇİN DÜZENLENEN “VEYSEL GİDER, ADI KALIR” SERGİSİ, 6 TEMMUZ-27 AĞUSTOS ARASINDA BAŞKENTLİ MİSAFİRLERİNİ AĞIRLAYACAK.

Halk ozanı Aşık Veysel'in vefatının 50. yılı anısına düzenlenen "Veysel Gider, Adı Kalır" sergisi, başkent Ankara'da 6 Temmuz-27 Ağustos tarihleri arasında ziyaretçilerini ağırlamak üzere hazırlandı. UNESCO ve Cumhurbaşkanlığı genelgesiyle 2023 yılı "Aşık Veysel Yılı" ilan edilen bu özel etkinlik, Aşık Veysel'in torunu Nazender Süzer Gökçe ve eşi Gürsel Gökçe'nin özel koleksiyonundan oluşturuldu.

Serginin küratörlüğünü Erkan Doğanay üstlenirken, sergi Aşık Veysel'in sanatsal mirasıyla, onun Anadolu ezgileriyle insanlığın ortak mirasına kattığı değerleri gözler önüne seriyor. Aşık Veysel'in hayatı, röportajları, fotoğrafları ve sanatsal katkıları, bu sergiyle geniş kitlelere sunulacak.

Ayrıca, Ara Güler, Fikret Otyam, Ozan Sağdıç, Mustafa Türkyılmaz, Ergun Çağatay gibi ünlü fotoğrafçıların objektifinden çekilmiş fotoğraflar ve sanatçıların eserleri de sergiyi zenginleştiriyor. Bu etkinlik, Aşık Veysel'in müziği ve sanatsal katkılarını yaşatmayı amaçlayan bir vesile olarak büyük bir öneme sahip.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER