© Baykuş Haber

Vicdansızlar, dere yanında ağaç altına terk edilen 3-4 günlük bebek bulundu

AĞAÇ ALTINDA BULUNAN BEBEK, AMBULANSLA SEVK EDİLDİĞİ HASTANEDE TEDAVİ ALTINA ALINDI.

Mersin Erdemli ilçesinde sahil yakınlarındaki bir parkta terk edilen bebek, hastane personeli tarafından bulunarak hastaneye kaldırıldı. 3-4 günlük erkek bebeğin, 3 kilogram ağırlığında ve 50 santimetre boyunda olduğu belirtildi. Polis ekipleri, bebeğin annesini bulmak için çalışmalara başladı.

Olay, Alata Mahallesi'nde bulunan bir parkta meydana geldi. Erdemli Devlet Hastanesi personeli Ali Demir ve eşi Ayşe Demir, yürüyüş yaparken bir bebek çantası fark etti. Çantayı açtıklarında içindeki bebeği gören çift, hemen polis ve sağlık ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen ekipler, bebeği alarak Erdemli Devlet Hastanesi Acil Servisine götürdü. Burada ilk müdahalesi yapılan bebek, enfeksiyon nedeniyle Yeni Doğan Ünitesi'nde tedavi altına alındı. Bebeğe "Murat" ismi verildi ve iyileştikten sonra Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne teslim edileceği açıklandı.

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Ayhan Demir, bebeğin hastaneye geldiğinde 3-4 günlük olduğunu ve hastanede doğduğunu düşündüklerini belirtti. Bebeğin aşıları yapılmış ve enfeksiyonu olduğu için tedavisine başlandığını ifade etti.

Başhekim Yardımcısı Uzm. Dr. Fatma Örs, hastane personelinin eşiyle yürüyüşte bulduğu bebeği acil olarak hastaneye getirdiklerini ve tedavisinin iyiye gittiğini söyledi. Bebeğin sağlıkla iyileştikten sonra Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne teslim edileceği bildirildi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER