© Baykuş Haber

Vucic’ten ‘darbe’ açıklaması: Türkiye’de de desteklemedik, Rusya’da da desteklemiyoruz

Vahdet AYAZ, (DHA)- Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, Sırp televizyonuna verdiği röportajda, Rusya’da meydana gelen olayları değerlendirdi. Vucic, söz konusu olayın bir darbe girişimi olarak değerlendirilebileceğini belirterek, “Bunu ne Türkiye’de ne de Rusya’da desteklemedik, Amerika’da ya da başka bir ülkede de desteklemeyiz” dedi.

Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, Rusya'daki Wagner grubunun isyanını değerlendirdiği bir röportajda, olayın bir darbe girişimi olarak ele alınabileceğini belirtti. Vucic, darbe girişimlerini ne Türkiye'de ne de Rusya'da, Amerika veya başka bir ülkede desteklemediklerini vurguladı. Sırbistan Cumhurbaşkanı, Wagner grubunun isyanının silahlı bir darbe anlamına geldiğini ifade ederek, bunun Ukrayna'daki savaş ve iç siyasi durum için ciddi sonuçlar doğurabileceğine inandığını söyledi.

Ayrıca Vucic, Wagner grubunun isyanının kan dökülmeden sona erdiği yaklaşımının yanıltıcı olduğunu belirtti ve olayların Rus ordusunun düşen helikopterleri ile sona erdiğini ifade etti. Rusya'nın Savunma Bakanlığı'nın içinde bulunduğu zor duruma da dikkat çekti ve Putin'in ordunun motivasyonunu yükseltmek ve Wagner üyelerinin güvenini yeniden kazanmak gibi zorlu bir görevle karşı karşıya olduğunu söyledi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER