© Baykuş Haber

Vücut direncini doğal yöntemlerle arttırmak isteyenler bu çayı kullanıyor

HAVALARIN SOĞUMASI İLE BİRLİKTE GRİP VE NEZLEDEN KORUNMAK İSTEYEN VATANDAŞLAR, VÜCUT DİRENCİNİ DOĞAL YÖNTEMLERLE ARTTIRMAK İÇİN KIŞ ÇAYI TÜKETMEYE BAŞLADI. MERKEZİ AYDIN’DA BULUNAN VE ÜLKE GENELİNDE 100’ÜN ÜZERİNDEKİ ŞUBESİ İLE HİZMET VEREN TUĞBA KURUYEMİŞ DOĞAL İLAÇ OLARAK BİLİNEN ZENCEFİL, ZERDEÇAL, TARÇIN, MEYAN KÖKÜ, HAVLICAN, KARANFİL, KUŞBURNU VE BAMYA ÇİÇEĞİ KARIŞIMDAN ÖZEL BİR FORMÜL İLE YAPILAN ‘KIŞ ÇAYI’ ÖZELLİKLE BOĞAZ İLTİHABI VE SOĞUK ALGINLIĞINA KARŞI TÜKETİLİYOR.

Havaların soğuması ile birlikte grip ve nezleden korunmak isteyen vatandaşlar, vücut direncini doğal yöntemlerle arttırmak için kış çayı tüketmeye başladı. Merkezi Aydın’da bulunan ve ülke genelinde 100’ün üzerindeki şubesi ile hizmet veren Tuğba Kuruyemiş doğal ilaç olarak bilinen zencefil, zerdeçal, tarçın, meyan kökü, havlıcan, karanfil, kuşburnu ve bamya çiçeği karışımdan özel bir formül ile yapılan ‘kış çayı’ özellikle boğaz iltihabı ve soğuk algınlığına karşı tüketiliyor.


Kış günlerinde vücudu dirençli tutmak ve hastalıklardan korumak amacıyla tüketilen kış çaylarına rağbet artmaya başladı. Bağışıklık sistemini güçlendirmek isteyen vatandaşlar grip ve nezleden korunmak için, bitkisel çaylara yöneldi. Dünyada olduğu gibi Türkiye’de de pandemiden sonra insanların ilaç yerine doğal ürünleri tercih etmeye başladığını belirten Tuğba Kuruyemiş Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tonkul, son dönemde ıhlamur, adaçayı, zencefil gibi ürünlere yoğun ilgi olduğunu belirterek, “Tuğba Kuruyemiş olarak asırlık geleneklerle kış çayı hazırlıyoruz. Her yaştan herkesin tüketimine uygun olan bu bitkisel doğal çaylarımız yoğun ilgi görüyor. Çeşitli baharatlardan üretilen kış çayını çocuklar ve ilaç kullanamayan hamile kadınlar da tüketebiliyor. İlaçların mutlaka bir yan etkisi olduğu için bir çok kişi doğal yollarla kendini korumaya özen gösteriyor. Her yıl sonbahardan kış mevsimine giriş döneminde ürünü hazırlayıp ülke genelindeki mağazalarımızda kış köşesi hazırlıyoruz. Ürün yoğun ilgi görüyor” dedi.


“Asırlık geleneklerle hazırlanıyor”


Kış çayının aslında yeni bir buluş olmadığını aslında asırlık bir geleneği yeniden halkla buluşturduklarını belirten Tonkul; ”Biz aslında kültürümüzde önemli bir yeri olup unutulmaya yüz tutan geleneği sürdürüyoruz. Bir zamanlar insanların çoğu köylerde yaşadığı için bu tür doğal bitkilerden elde edilen çaylar çok daha fazla tüketilirdi. Ancak şehir yaşantısının yoğunlaşması ile bazı gelenekler kayboldu. Bu nedenle eskiden ninelerimizin yaptığı bu çayı şimdi biz yapıp halkın tüketimine sunuyoruz.


Kış çayının, astım, bronşit, öksürük, nefes darlığı ve balgam sökücü gibi birçok solunum yolu enfeksiyon hastalıklarına iyi geldiği gibi vücudu virüslere karşı koruduğu belirtildi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER