© Baykuş Haber

Wagner, Rostovdaki Rus Güney Askeri Bölge karargahında

YEVGENİY PRİGOJİN'İN YÖNETİMİNDEKİ PARALI GÜVENLİK ŞİRKETİ WAGNER, ROSTOV-NA-DONU'DAKİ RUS GÜNEY ASKERİ BÖLGE KARARGAH BİNASINI KUŞATTI.

Yevgeniy Prigojin'in kontrolünde olan özel güvenlik şirketi Wagner, Rostov-Na-Donu'daki Rus Güney Askeri Bölge Karargah binasını çevrelemiş durumda. Prigojin, Rusya Savunma Bakan Yardımcısı Yunus-Bek Yevkurov ve Genelkurmay Başkan Yardımcısı Vladimir Alekseev ile görüşerek, "Genelkurmay Başkanı Valery Gerasimov ve Rusya Savunma Bakanı Şoygu'yu buraya çağırıyoruz. Eğer gelmezlerse, burada kalacağız. Rostov şehrini ablukaya alarak Moskova'ya doğru ilerleyeceğiz" şeklinde açıklamalarda bulundu.

Rus paralı güvenlik şirketi Wagner'ın kurucusu Evgeny Prigojin, gece saatlerinde başlattığı bu isyanın ardından bir video mesaj daha yayınladı. Prigojin, Rus Güney Askeri Bölge Karargah binasına girdiklerini söyledi. Çevrede konuşlanmış olan Prigojin, Rusya Savunma Bakan Yardımcısı Yunus-Bek Yevkurov ve Genelkurmay Başkan Yardımcısı Vladimir Alekseev ile görüşerek taleplerini iletti. Prigojin, "Buradayız, Rostov'da kontrolü ele geçirdik. Genelkurmay Başkanı Valery Gerasimov ve Şoygu'yu buraya çağırıyoruz. Gelmezlerse burada kalacağız ve Rostov şehrini ablukaya alarak Moskova'ya doğru hareket edeceğiz" şeklinde konuştu. Ayrıca Prigojin, uçuşlarda ve ulaşımda herhangi bir aksamanın olmadığını da belirtti.

Görüntülerde Yevkurov'un, Prigojin'in savaşçılarını geri çekmesini istediği, ancak Prigojin'in bu öneriyi reddettiği de görülüyor. Ayrıca Wagner savaşçılarının, zırhlı araçlarla karargah binasını kuşattığı anlar da kaydedilmiş durumda.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER